Sunday, March 29, 2009

SiCk LeaVe...

Morning kepada semua..pagi tok mek asa ada fresh ckit berbanding 2 days before...nyawa sempe!!!huhuhu...

This week,mek keja kul 10.30-6.30 petang..tang gney kah ari jumaat ya tek turun pandey pelik gilak asa nyawa kah..malam ya(khamis) pulang dari keja mek kuar gik g makan ngan Danny and Marcella...pulang dari makan ya mek org tok tek pusing² lah ke pasar sia..sambil nak g survey sekolah k exam KPLI ari sabtu(28.03.09)...hehehehe...

Mek sampei umah lam kul 10 camya asa nya..pulang ya mek tang asa lain jak..tyme nak g mandik ya mek dah asa nak muntah indah..lam ati mek, "kali makan kenyang gilak ya ku asa nak muntah tok.." nyawa dah asa mual² jak sampei ke ujung ati..x hal lah,mbak ilek lok...maybe kelak ok kit asa nya..pikir mek lam ati tek..so,lekak mandik pa semua tek..ilek lah mek keja nga tv sampei kul 11 lebih camya..ingatkan akan hilang asa mual² n sakit ya tek...gik ada juak duhal...pas ya mbak mek tdo terus..ya pun mek nang xpat tdo gilak..pusing kiri xpat tdo...pusing kanan xpat tdo..gelisah asa nyawa mek nak tdo malam ya..badan mek dah asa sakit semacam jak..semua asa lenguh² jak badan ku eh..pahal kah???bah lah,sik nyaman nyawa jak asa tok..lain macam jak asa nya..

Pagi ari Jumaat ya,tyme mek bangun kul 6 pagi...coz dah xpat tdo mbak badan sakit gilak n lemah..mek terus bangun g mandik..memang kebiasaan nya mek selalu bangun awal coz nganta org g turun keja(weekdays jak lah..)...sooo.....dengan confident nya mek turun g keja tek..tyme driving mek asa badan tang lemah jak...tok memang nak demam pikir mek..ada symptom² nya...sampei jak ke opis lekak nganta orang..terus mek g pantry sia tdo..nak rest kejap lah konon nya...sekali nanga tek makin terok jak asa nyawa mek tok ehh..harap² pat bertahan pei petang lah abis kerja..xmok rugi sick leave bah..huhu..pa boleh buat nyawa nang dah xpat tahan gik..badan mek makin lemah dah..mun mek stay pun kat opis sampei petang confirm mek collapse the next day..dah lah ada exam..xpat mek nak ber air-cond gilak ehh..sejok pei ke tulang jak asa...so,mek decide ambik jak mc ehh...sik hal lah rugi rm75 dipotong for 1 mc dari mek mampus stay d opis..agik lah sik berbaloi nak...hehehe...

Mek chow terus direct ke umah..x larat nak g clinic dolok..nak driving pun dah asa x larat..nunggu danny ambik mek d umah n mbak g clinic jak lah petang lak..panas badan mek nang tahap dewa jak asa,mek nang x larat nak angkat...yang pelik nya mek juz panas badan jak..xda batuk or selsema..pelik mek ehh???petang ya mek duak danny g clinic..doctor yang check up ya pun lawak juak ehh..bila mek madah badan mek panas..asa nak muntah and mual²..sakit palak...tauk apa di tanyak doctor ya"sudah kahwin kah belum??ada lewat datang...??" blur mek dengan persoalan doctor ya..mesti doctor tok mikir ku pregnant kah pa..pa jak lah..cek punya cek..mek pun x tauk apa sakit..maybe angin lah kali..doctor ya pun xda madah pa2 juak..

But so far mek dah ok lah nek tok..sakit² badan dah xda gik...cuma tinggal asa mual bila pas makan lalu nak muntah..and yang paling mek sik suka is sakit palak..migrain ehh..ya lah paling mek bencik..sakit apa...

Tuesday, March 24, 2009

IrRiTaTInG!!!!!!!!!!!

AKU BERASA SUNGGUH SAKIT HATI DENGAN PERKATAAN YA!!!YA JAK YANG DI PADAH???NANG @#**$@$?%%?!!*...

"Wat d words ar? Whos said d words...awawawawa..."

P/S:TOK SEKADAR LUAHAN PERASAAN JAK..PEACE!!!

Thursday, March 12, 2009

MoRniNG ShiFt

Halooo...lamak dah mek sik blogging ehh..minggu tok adalah minggu yang kedua mek keja morning shift..but diz tyme mek keja 9.30-5.30pm..makin naik shift mek org ya..last week mek dah keja shift pagi kul 8.30 until 4.30pm!!!atlast...dapat juak cerik blt kul 4.30 tek..tedah lok..dah setahun lebih keja ctok baruk cerik balit keja kul 4.30..kui3x...

Yang syok nya last week, sik juak ada banyak gilak call..juz molah broken p2p campaign jak.hehehe..and for 2 or 3 days mek org xda data(data probs tek konon nya...)..kira enjoy lah dkit nak,keja leng2 kit bah..hahaha...Ari tok x tauk gik lah, asa nya data banyak..hmmm...kepak lah mulut kakar lak...mata pun agik asa ngantok tok..pagi tadik my mom dah ngerak kul 6.15...sempat gik mek madah,"ishhh...bangun 6.30 ehh..."huhuhu...mek tdo aher juak mlm tadik bah..sik lah aher ne,lam kul 12 cmya..pas nangga cita Intan..biasa lah, sakit jiwa bangun awal..borink!!!!

Pagi tok mek berasa sungguh bosan..ne ndak nya, kat row mek org tok tang semua jak kosong..xda orang..ada certain place kat sia d pakei cdak nya training for new system asa nya..so,mana² tempat CSR yang di pakei ya terpaksa lah pindah kat tempat lain dolok utk sementara waktu tok..tinggalah mek duak pn retina jak kat ctok..tiba² pn retina kita ya pandey MC indah gik ari tok..jadi mek sorang jak lah yang tinggal kat row tok..uuuwaaaaaaa.............hmm..bosan nya..dah lah mek dengar x boleh ambik cuti hujung bulan..adus!!!naya lah camya..

Saturday, March 7, 2009

AduH!!!SaKiT nYa KePaLa...

Good evening ladies and gentlemen..di petang yang berbahagia ini, ingin sekali saya memaklumkan bahawa kepala saya sungguh sakit!!!Dah 2 ari tok mek sakit palak...sik tauk lah pahal ehh..nak madah ari panas gilak..ndak lah juak..mek tok nang keja ber air-cond 24 jam ajak..kenak sejok gilak pun asa sakit juak tulang2 tok dah..baruk jak beberapa hari dolok mek sakit blakang..nang susah lah nak tdo..tok nasib bait dah ok,mun sik jadi robot mek kak ya sik pat bergerak gilak..

Masih tinggal 2 jam lebih gik mek nak balit..and esok mek cuti sampei isnin tok.hehehe..nasib bait mek sik jadi 'gaban' tek..mun sik kenak amok dak forecast keja mek lak..yalah,mek org keja last shift malam for 7 days direct..off day should be 2 ari diberik..mula² dalam mek pun shift di nkah dak nya off day,but then kawan² kamek yg sama shift tek pandey ditukar nkah leave indah gik on 9/03 tok..mun dah cdak nya nkah leave on 09/03 tok, that's mean dak kawan mek ya sik pat claim for OT..and tang ada mek sorg jak pandey off day..Tiba² gik marek nama mek sorg pandey ada lam list for OT indah gik..tempa asa nyawa ehh..mun kamek pandey OT isnin tok,nak kah keja 8 ari direct mek non stop!!!gila apa...cdak nya skati jak molah mek org kedak ya ehh..ingat mek org tok robot kah????

Yalah nyuruh mek sakit gilak palak marek koh..tiba² ngejut nenga nama list OT indah gik marek..nasib dah di tarit balit nama mek ya..mun sik tek..'Dengan Kuasa bulan, akan menghukum mu..sailormoon!!!'...malam tadik mek nang xpat tdo, berdenyut² asa urat palak..mala terjaga dari tdo pei kul 12.30..nang sakit palak mek..ari tok tek ada ok kit lah..cuma nya sik pening kedak marek juz asa sakit if kamek nunduk palak..asa berat jak asa palak macam kedak kenak hempap sumthing jak..apa kah ya owhh??hmmm....

Anyway,mek sik sabar nak balit mlm tok..abis jak keja kul 9.30 terus pecut balit ke umah lak nangga AF7...hehehe...

Thursday, March 5, 2009

MeMoRieS...

To be continued dari topic 'Ratu Kebaya' ya tek..dalam mek nemu gambar dak mak mek berbaju kebaya..mek ada juak tertemu some of my picxx tyme gik kecik marek.ada gambar tyme mek celebrate my first besday wif my late father..and lain2 lah..especially gambar tyme tadika ya ngan kawan mek..dari tadika sampei nek tok mek org gik berkawan..best frens!!!

Dari dolok gik dah nak bercarik ngan gambar ya,bok nemu ari tok tek..lamak dah kawan mek ya minta that pic p sikda masa nak carik..

(Umo gik setahun jagung kata orang tek..kecik² dah makei barang kemas..huh??!!)

(My 1st Besday..kek segiempat kaler biru gik ya..hehehe..)

(My late father and i...)

And tok adalah gamabr tyme umo mek 5 tahun..hehehe...muka susah nak di mbak bergambar tyme ya..semadi jak nak senyum koh..


(Cuba teka mana saya??..hehehe...)


Di atas ya adalah gambar tyme mek gik kindergarden dalam tahun 1988..lamak ada jak tempoh ya ehh..


(Tok tyme di suruh bergambar di studio..muka baruk kak nangis xmok bergambar..coz dolok mek takut bergambar..ya menjus gilak upa..hehehe...)

Hmm..rindu na juak nak balit zaman gik kecik² marek koh..tyme ya paling bez coz apa yang di maok semua diberik..especially dari my late dad..miss u so much daddy!!:(

RaTu KeBaYa...

Hye..tinggal 2 ari gik mek nak keja shift malam..setiap kali mek blogging tok tauk ada mek ngrepak psl keja shift malam owhh??borink??!!!hehehe...

Today,tyme mek borink-borink pagi tadik..mek ambik masa nak ngemas bilit..biasalah dah berkurun lamak mek xda mgemas bilit ya..ntah apa binatang ndak kah tinggal di sia..kemas punya kemas..mek terjumpa lah sebuah album lamak tok..dlm album ya ada pic my mom n geng keras nya bergambar..i think pic ya dlm tahun 1990's macam ya lah..coz mek ingat mek gik primary school at that tyme..

Yang bez nya gambar ya, semua cdak geng² my mom tok nang bergaya semacam..maybe dak nya masuk pertandingan 'Ratu Kebaya' kot..hehehe..

(Berwarna warni jak kaler baju tangga mek..)

(Ada juak sesat xda k baju kebaya sia koh..)


**to be continued..

Monday, March 2, 2009

NeW ImaGe

Hola..a few minit gik mek dah start keja kul 1.30pm..sampai lah 9.30 kelak...dah lah kaki mek tok sakit..muscle pain..ne ndak,kepak asa nyawa bah..mbak driving gik..tiap² pagi gago beranta ngan orang gik..balit umah bukan nya pat rilek pun..hmm..asa nak ambik mc jak..

Last saturday,pulang mek org ngan dak my mom dari sarikin..mek kaur gik pas ya ngan marcella..konon nya tek nak neman nya ngaler rambut..and my plan juz nak gunting rambut jak tek..so,bila dah sampei kat salun ya..

me:saya mok gunting n cuci rambut n saya punya kawan mok dye dia punya rambut..

pekerja:boleh..boleh..duduk sana dulu..


tauke pun datang ngagak kamek yang nak gunting rambut..

tauke:helo..hye..mok gunting macam mana moi??

me:cella,camney pesen nak gunting rambut tek??padah ko ngan tauke ya lok..hehe..

marcella:gunting dia punya rambut macam bob hair rihanna..belakang pendek..depan panjang..

tauke:blakang kasih up..up sikit lah..

marcella:ya..ya..betol..(skati jak aku..)

tengah tauke ya tek kusyhuk mengunting kan rambut aku..tiba² aku tek nanyak...

me:auntie,kalau macam saya punya rambut ini brapa kalau mok dye hoh??

tauke:lu punya rambut kasih rm100 saja..kalau ini colour(sambil nunjuk kaler ngan aku...)cantik..tidak terang sangat..ngam sama kamu..

me:owhh...yakah??(apa gik aku..teruja tek nak ngaler juak..)boleh lah auntie,saya ambik ini kaler..

so..start lah sesi mengaler rambut tok tek..after a few hours....



(pandangan dari tepi..)




Taa daa...tok lah rambut terbaru mek nek tok..hehehe...

Sunday, March 1, 2009

TriP To SaRiKiN

Morning everyone..diz week mek keja kul 1.30pm until 9.30pm..borink nyerrr!!!!!!!!!!!!!i really hate nak keja shift malam..paling mek sik suka lah keja shift malam lebih² agik if kenak ari minggu...ne ndak,orang lain nyaman² dudok di umah..mek org gago nak ngato pitching kakar ngan customer di opis..bisa my head!!

Mek sebenar nya nak story pasal my journey to sarikin wif my mom n my sister last saturday..dari last week gik dah my mom ya plan nak g sarikin..so,mek org berangkat dari umah kul 7.30 pagi..sampei sia lam kul 8 lbh lah...tyme ya sik juak brapa panas..bila dah tgh ari retak ya,TUHAN jak tauk asa panas nya di sia..asa nak angus kulit badan ehh..panas gilerrr!!!

Di sarikin sia,mek xdalah nak meli banyak gilak barang..juz mek meli kain n shawl jak kat sia..hehe..dak mak mek tek, lain cita gago berangkut dak minyak angin,bantal n tilam kekabu ya..tok next week dah plan agik nak gi sarikin..adus,tensi bangat sihh!!hmm..mek ada cgek cita lawak di sarikin sia,dlm mek tengah cuba spec kat cgek kedey di sia..my mom tok tek nak meli handbag kat cgek kedey..biasalah,mun nak berbeli brg di sia mesti pandey nawar harga nak..harga asal beg yang dibeli nya tek rm40++...tawar punya tawar jadi lah rm30++..yang bez nya cara nya menawar beg ya yang best..hehehe..some dialog tek lah,konon² nya...:-

my mom:brapa harga beg tok kah??

penjual:harganya rm40++ kak..kaseh sama kakak rm38 saja..

my mom:rm38??tidak boleh kurang agik kah??rm35 boleh sik??

penjual:ngak dapt kak,harga yg diberi tadi pun sdh cukup murah buat kakak..bagi spesel lagi buat kakak...

my mom:mun sik mok ngurang agik..sik jadi jak ku nak meli..nangga tempat lain jak lah..(kira nak chow lah tek)..

tiba² my mom pandey mukak crita tok indah...

my mom:saya ada saudara tinggal kat indon sana..

penjual:ya kak??daerah mana kak??

my mom:nie(my sis)sapa nama saudara kita diam di indon ya tek??

ninie:(muka blurrr...)sapa padah mummy tok??kita ada saudara di cnun kah??blah daddy kah mummy??

my mom:(sambil nahan tetak...)ada saudara blah mummy diam cnun..cuba ko sebut lok apa daerah yang ada di sia..

penjual ya gik kusyhuk nenga perbualan nya duak adik mek..

ninie:ermm..jakarta??medan??bali??bandung??or surabaya...??

my mom:hahh...surabaya ya lah tek..

tyme ya kamek indah gik blurrr...apa padah mummy tok??(kata lam ati mek tek..)

ninie:aih??apa ku sik tauk pun mummy ada saudara kat cnun owhh???

and....atlast...tauk apa jawapan padah mak mek ya tek???

my mom:aih...ada...nak kah RADO N INTAN ya saudara kita???

Tekejut berok mek nenga mak mek madah kedak ya...sik pat nak nahan tetak lari jak dari sia..huahuahua...ya kata mek lam ati, memang sah side effect cita sinetron intan tok..atlast,dapat juak mak mek tek beg ya dgn harga rm35..kotan penjual ya tek cayak nenga cita nya duak ya...sabar jak lah...

Sik lamak pas ya mek orang lalu balit..nunggu mak mek ya merondeng harga beg pun dah sekian..