Thursday, January 29, 2009

TokoNg CiNa

Helo...lamak xda blogging tok weys..hehehe...maka bok jak brapa ari xda blogging..hmm...ari tok tek xda molah call gilak coz jd mentor gik ngan cdak baru.hahaha..malas bah..nasib bait ada mentee nak di ajar mun x tek mesti sik larat jak asa nyawa mek tok tek.huhuhu...

Ari marek tyme mek dtg opis lam kul 8 camya..kuar jak dari pintu lif terus nemu tokong cina..hehehe...mula² terkejut juak lah mek tek nangga decor nya kedak ya..pa tek dah 3 ari cuti sik tauk bedok d opis gik.hahaha..so,mek sempat lah ngambik pic pagi ya..k nkah lam blog jak sebenar nya.hehehe..









*pic tok paling ngutik lah..mati kita kenak agak 'antu cina' lak..kamboh jak nyawa..*

Friday, January 23, 2009

ChiNesE NeW YeaR!!

first of all,mek nak madah "happy chinese new year"ngan semua umat² chinese yg celebrate nya..mudahan tahun "lembu"tok membawa kesenangan,kebahagian n kekayaan..

Yang paling best nya,mek diberik leave on this chinese new year tok..hmm..rugi juak lah coz xpat OT..8list ada lah juak duit lebih ujung bulan.hehehe..x hal lah,bukan rezeki kali nak..mek pun heran juak sebenar nya pahal kah kamek sik di berik OT??mungkin nya mikir mek tok chinese n di berik cuti jak kali nak??hehehe..my mom jak yang chinese but not me..pureh² cina jak ada lah..hahaha...

Aite,tyme to go home..kepak mulut kakar ngan customer ari tok tek..adios amigos..zazzz....

Monday, January 19, 2009

HaRi YanG PeNaT

Ari ya mek annual leave, on 18.01.09..should be mek keja kul 11.30-9.30pm..p malas tek nak ambik leave jak lah.hehehe...(nang dasar pemalas)..so,plan bangun pagi marek nak mbak my mom g pasar minggu..nangga² yg dpt di beli k masak tgh ari kelak..awal lah bangun..x lah awal ne lam kul 9.30am.hehehe...dah get ready nak g pasar minggu lepas mandik pa semua..cek² my 'ee'(maksud:auntie in chinese) call ajak g 100% discount store d padungan nun..ada sales kata nya tek..(sales dak bawang..dak sayur sebenarnya tek..)so, x jadi lah nak g pasar minggu..kuang3x...

Bila dah sampei kat 100% discount store sia..punye lah susah nak carik parking space..ne ndak,banyak gilak rakyat jelata g sia..kat area pasar pun jam juak..org dah nak tahun baru cina nak..rami lah org g berbeli brg d pasar..shopping lah kata kan..8last,temu juak parking tek..ya pun jauh juak asa berjalan..x hal lah,excercise bah..huahuahua...jalan punya jalan,bila dah masuk kat dlm kedey ya tek,punya lah ramai org kat dlm ya..bebelit palak ncarik dak my mom ya..takut pandey tersaruk indah gik lak bah..haha..boleh kah camya??cun juak mek nemu ngan my 'ee' kat sia..tanyak lah ada nangga my mom sia..paduhal my mom tek gik berato nak nimbang dak sayur n bawang indah..nak g nimbang barang ya jak dah berbaris kedak apa..kedak org nak bersusun meli ticket main bol jak..angolss ehh!!

Kesian tengok my mom berdiri lamak gilak,so mek replace nya mpun tempat jak lah..sempat² tangan mek ngambik brg yang mek mok n nyuruh my mom g bayar...hehehe...(keropok jerr)..lenguh juak asa kaki mabk berdiri lamak gilak.. n tangan pun asa nak patah mbak bakul yang sarat dgn barang n berat gilak..huh??!!saba jak lah...dalam tgh berbaris nak nunggu nimbang barang ya tek ehh..sempat juak cdak cina n melayu blakang mek ya berkelai becoz of ompuan cina ya motong line..hehehe..mek malas nak lalek ehh...janji barang mek ya semua dah bertimbang n ready mok bayar jak..

After beli barang di sia..mek org terus balit umah..kaki kepak mbak berdiri nak..driving gik..aduss...dah sampei mek d umah tek,nkah dak barang pa semua..ingat tek nak ilek d umah...skali nangga berjalan agik..adik mek gik mbak pergi meli brg k makan tgh ari..semua dah kebuluran udah..hehehe...so,decide pegi ke SCR mjc sia jak..malas dah nak mikir makan apa tek..pulang jak meli tapau makanan ya..buat kali kedua nya mikir nak ilek jak d umah..mudahan xda kuar g cney² gik tek..(dalam mimpi jerr lahh...).Mak mek gik ngembak g meli baju..mata mek dah lah ngantok..penat juak gik asa mbak driving..kesian nangga org tua tek nak..auk ajak lah..(ada udang di sebalik batu sebenarnya.hehehe...)

Pulang dari meli barang,dak baju mak mek...g gik meli barang adik mek ya tek..nya juak nak meli baju n seluar..ujung² nya kamek tek lalu lah lala menyimpan hajat nak meli seluar juak.hehehe..puas mek mujuk my mom minta beli seluar cgek..aher nya mek berjaya juak.hehehehe!!(pro lam bidang daya pujuk tok..ahakzz..:P)..balit dari sia n sampei kat umah lam kul 5 lbh...dah,ilek gik ehh..kepak nyawa berjalan sehari² ehh..tiba²,dalam nyawa kepak² kedak ya tek..pandey terfikir lah nak g makan gik..mek mbak kawan mek sama keja g makan,Danny..ya pun bergaut² jak makan coz rushing nak nangga 'Anugerah Juara Lagu ke 23'..

Last nyte adalah juara lagu yang ke 23..persaingan yang cukup sengit juak..yang mek tunggu is lagu 'Faizal Tahir-Cuba'..my favourite song ya.hehehe..sampei jak mek ke umah lam kul 8 lbh..terus g mandik n ready nak nangga juara lagu...awal mek ngato possing depan tv ooii...kuatan nak concentrate nangga juara lagu tek nak.hahahha...mata pun lain mcm jak dah..asa nak jadi 'garfield' jak.hehe..first mek terlelap tyme si Aiman(etnik kreatif kategori)..borink konon nya tek nak nenga lagu etnik kreatif..pas ya sedar gik abis si aiman ya berlagu...sebenarnya mata memang dah ngantok..semadi nak nahan mata k nangga juara lagu jak sebenarnya.hehehe..xmok nak miss out juara lagu bah..aduh!!dah nama mata nang xpat di tahan,terlelap gik kamek tek tyme part group spider berlagu..lepas ya nang dah x tauk pa²..sedar² mek tek nangga miak 3 org berlagu 'isabella'..power juak miak 3 org ya pun sora owhh..eee...bez lah...nak miak makei kot merah ya tang 'cute' jak...dah besar lah mesti hensem kan??hehehe..pa jak lah..miak kecik pun nak d eneng juak..kui3xx...

Tyme dah nak abis juara lagu ya,mek juz nunggu result sapa gik menang...sampei dak kawan mek msg nanyak ada nangga x juara lagu ya??agak²nya siapa yang menang jadi juara lah??macam lah kamek tok yang judge dak nya owhh..bertuah mun kamek,if i'm the one of the judges kah...berik miak 3 org ya jak menang ehh..hahaha...anyway,mek ingatkan faizal tahir yang menang..apa tek nya dah menang 3 awards tek nak..dengan confident nya mek madah ngan 'sumone' ya..confirm faizal tahir yang menang..nah!!ambik kau!!skali nangga org lain yang menang..'meet uncle hussein' yang jadi juara lah plak..p dak nya pun performance memang bez lah..congrats ngan MUH!!!


Belum lamak pas ya..mek send 'sms' ngan dak org² yang nanyak mek sapa jadi juara..my SMS n=bunyi camtok "Huhh??!!!tak ku sangka MUH yang jadi juara!!"...so, dpt lah mek reply SMS tok dari 'sumone' ya madah,"Jaik da jak..rasuah ya!!!"...hehehehe...bole kah nya madah ya rasuah???juz becoz artis fav nya sik menang??adus..bisa palak mek nenga tyme ya..pa jak lah hoh??hehehe..and then,mek dah mlasa nak layan gik..coz mek bz nak layan mata ngantok..zazzz...zzzzzzzzzzzzzzzzzzzz.........

Friday, January 16, 2009

PerPisaHaN TeRasiNg

Hmm..hari yang sungguh suram dengan cuaca nya yang hujan jak²..sejok..semua ada..bosan n sedih lerr!!!yesterday mek x sempat nak bertemu ngan 'ibu-ibu' yang transfer ke tempat lain...cun juak kenak ke off day mek marek..ishh..borink ehh..ada jamuan makan utk cdak² permanent staff yg akan transfer dr tmpt mek orang..ada lah mek nenga cdak opis madah 'banjir' opis mek org tek..kenak aek mata.hehehe..yalah,sedih bah..dah lamak sama keja ngan dak nya.cek² dak permanent ctok kenak pindah ke tmpt lain gik..sedih lerr..

Dak nya semua kenak pindah ke call centre'999' lak..but mula beroperasi on march kelak..bez woo...p danger juak coz nyawa org dlm tgn kita..mok hati² ya...anyway,all the best ngan cdak nya semua n ngan mek org juak yg masih stay di cmcc..hehehe..

Tuesday, January 13, 2009

ShiFt MaLaM!!

Diz week mek dah start keja shift malam gik..aahhh...bosan nya!!!!!!!!!paling x suka lah keja shift malam cmtok..'madot' asa nyawa keja malam..'malei'.hehehehe...gine nak molah,dah nama keja...auk ajak lah nak..janji cukup bulan terimak gaji udah lah....

Today mek asa cukup ngantok..dunno why..nak madah x cukup tdo malam tadik ndak juak..awal juak mek tdo..siap ngandor gik pagi tek sampei kul 10a m.hahaha...overslept kot??!!sik patutt...
Hmm...asa kepak,lemah nyawa pun ada juak..nak sakit kah??nak alah² mek tok sakit jak² ehh..last year 2008,pecah rekod mek apabila mek kenak demam 7 kali dlm tahun ya jak..sik gila pa nama ya!!banyak² demam mek,last yang ke 7 ya paling terok..nang merepuk benar d umah..mala tdo jak sehari²..paling lawak nya sampei xda sora langsung turun keja ehh..giney gaya ya??dah lah keja mek tok dealing ngan customer..perlu berkakar ngan customer gik..cmney mek nak kakar ngan customer mun xda sora??adus...tension weyss...parfaour mi amor..

Masih ada 3 hari lagi utk kamek keja shift malam..ntahlah,pahal ndak kah mek tok sik suka keja shift malam owhh??ganjil bin ajaib na juak ehh..maybe sebab mek slalu rest waktu malam..sebab mun waktu siang ada sakit ckit mek nak rest..evendoe tyme mek off day..nama jak 'offday' p molah keja kedak orang bekerja juak dah..hanya waktu malam jak mek dapat beradu..hehehe...tedah nangga mek..huhu..

Sunday, January 11, 2009

BaNjiR!!

Afternun everyone..sejok na juak ari tok ehh..dah brapa hari tok nang ujan lebat jak²..non stop!!
sia ctok jeraya banjir..susah nak juak nak berjalan cmtok owhh??nak berenang pun xpat juak..nak nyelam apatah agik nak??hehehe..

Hmm..petang marek blt dari keja mek g raon² dolok..sorang² gik ya tyme ujan lebat..kuatan nak me'running'kan mileage keta mek ya tek..pa jak lah..saja lah mek tek nak raon ke kmpg ajibah abol n kudei sia..mula² heran juak mek kenak lah cdak tok parking keta rah junction sia..nak kah makin jam jeraya keja dak nya..cek² tek duhal banjir kat area kmpg sia..nang arum bulak nya tek melimpah jak aek dari sia..tedah lokk...jalan punya jalan,sampei lah mek kat area jalan jambatan gantong sia..kira nak balit umah k jalan kmpg kudei sia tek..makei jalan shortcut yang mek slalu pegi..

Mula² juz nangga keta banyak² parking kat tepi² jalan sia jak..dengan confident nya mek terus go head viva kesayangan mek ya ke depan..hehehe..hah!!ambik kau!!terok dah jalan depan kenak banjir..nang xpat lalu gik dah keta ke sia..bah lah cita..cmney gaya ku tok dah??lalu lah lala..mek stuck kat tengah² sia jak dah..tanpa segan silu nya mek me'reverse' kan keta n patah balit makei jalan besar jak..hish!!nang terok lah jeraya..acap.hehehe...

Bila dah sampei umah terus mek g mandik..OMG!!betapa sejok nya aek ehh..sabar jak lah..asa macam mandik aek ais jak.hahaha..so,plan xda nak molah pa² juak..juz stay at home nangga tv..nangga lah cita apa yang bes² pat k layan...zazz...dengan harapan hujan akan berhenti..zzzzzz........

Bangun pagi kul 7 am coz keja kul 9 am..awal juak mektok dah bangun owhh...gik dapat ngandor bah tyme ya.hehe..bangun² mek tek,dah xda nangga keta my cuz ya kat luar..keja kah nya??hmm...mek tanyaklah ngan mummy mek, ne boy??mok tauk apa jawapan nya??pergi pasar minggu.. bezt..tyme ujan² pun pat juak g pasar minggu sia meli barang..mun kamek malas dah nak kuar berjalan gik..nyaman gik tdo d umah jak.ahakzz..

Lepas mek mandik pa semua..g minum aek favourite lok..VICO...
makan lah kuih muih yang d beli oleh my cuz tek d pasar minggu..ingat nak mbak g opis tek..p x jadilah coz malas dah nak mbak brang gik(malas nak megang sebenarnya.hehehe...)pa jak lah owhh??angol kali...sebelum mek nak turun g keja tek,my cuz sempat mesan jangan makei jalan nanas road sia(depan sek chung hua)coz jeraya sia dah banjir..so,mikir nak makei jalan pisang sia jak lah nampak nya..so,dalam perjalanan mek nak ke opis ya tek..makei lah kamek jalan pisang,cek² depan ya tek banjir juak dah..bah lah..dah lah nyawa mek tok bergaut nak turun keja takut lambat..pandey banjir lah pulak kat sia..nak patah balit pun sama ya juak jalan lain mesti banjir juak..alang² menyeluk pekasam kata org..redah jerr lahh..bukan apa,takut keta ya x bagus main redah² banjir jak²..mati kita..

Lepas cgek tek,ada gik dugaan datang melanda..masuk gik jeraya limpas land survey sia..pun banjir juak..adus!!tension ehh..pa bole buat redah juak lah..punya lah slow mek mbak keta ya..takut tek nakk..hehehe..jalan punya jalan sampei lah kat depan opis sia..nasib bait depan pagar masuk x banjir,mun banjir juak ndak lah tauk juak ehh...cuma depan area sugarbun sia jak dah banjir..dapt kali k jala ikan.hahaha..tyme tok,nampak gaya nya adalah teduh dikit upa ari tok..p kelak nya lebat gik ujan..biasalah bukan nya dapat d ramal gilak ari ya..ngasak ati jak!!
Hopefully,x mintak lah keadaan terok gilak..hujan berterusan..(group hujan x hal lah juak..)kesian nangga dak mangsa² banjir lak..especially kpd kawan² sekerja(tau² dirik siapa lahh..hehehe..)..tedah nangga dak nya xpat nak trn keja molah call..tercarik² jak customer ngan dak nya..terpaksa madah umah banjir xpat turun..hahaha..k lah,nak molah call banjir lok..susah payah tok..huhu..

Wednesday, January 7, 2009

AnNuaL LeaVe

Hehehe...18.01.09 is my fisrt leave for 2009..approve juak leave mek ya tek...ingatkan x approve..takut jak bah..coz tyme ya mek keja shift mlm..slalu nya mun shift mlm tok ada susah kit nak di berik leave konon nya sik cukup org nak jaga mlm tek nak..pa jak lah..ya ganjil bin ajaib nya nak..lamak² mek apply leave ehh..sik pernah² leave mek tok di approve oleh OM(Operation Manager) mek orang..slalu nya mek org pun TL(team leader) yang approve..hmm...tang ada kali tok jak pandey nya indah gik approve lok..heranzz..apa² pun,kita enjoy!!!


LasT 7 DaYz

Morning kepada semua warga² blog..ari tok last 7 days mek keja..sempe dah asa nyawa keja direct 7 ari..but still standing(iklan brylcream)hehehe..apa² jak lah cdak bhg forecasting ya molah shift..dah lah mek orang tok keja 10 jam..di polah gik nya shift direct keja kedak ya..tempa asa ehh..ngenang bah..ngenang apa??mengenang mu(kerispatih)..hekzz..

Mudahan juak ari tok xda data ehh..dah asa malas mek nak molah call..pa bole buat maksa dirik jawab nya jak..hmm...tyme tok ada free kit coz xda data..hehehe..dpt lah layan blog kejap tek nak..zazzz...x sabar asa nak off day 2 ari esok ehh..minggu depan dah start keja malam gik..borink!!!tapi nasib bait seminggu jak,mun sampei 2-3 minggu memang jadi 'incredible hulk' mek kak ya...coz ada koliq mek org ctok yg keja sampei 3 minguu mlm dlm sebulan..sik gila pa nama kedak ya...dah lah masa cukup panjang utk ditempuh..aaarrrrgghhhh!!!!!!!!!kenak dera jak ehh!!!!!!!

Saturday, January 3, 2009

HappY New YeaR 2009!!!!!!

Hola to all my fwens..first of all,happy new year 2009 kepada semua rakyat jelata.hahaha...apa azam baru tahun tok tek??nak jadi org kaya??nak belaki??huhuhu..
apa² pun mek doakan semoga panjang umo..murah rezeki..sihat walafiat..sentiasa ceria n bahagia selalu..peace!!