Thursday, June 18, 2009

JuNe!!!!!!!!!!

Towk dah nak abis bulan June bok nak update blog...nang sekda masa lalu lah nak mukak or update blog tok ehh...pei juak bz owhh...hehehe...

Nak madah bz gilak sik lah juak...p yalah, dah nama sekda internet gik di opis nak..dolok semua pc mek org d opis da install internet but nek tok semua dah kenak blog...juz ada 2 igek pc jak k surfing..ya pun mun xda org yang nak makei...huhuhu!!!!

Tyme tok mgambik break 'TOILET' 10 minit ajak!!!ya pun k meng'update' blog tok..hishh...susah na juak ehh...makin ari makin leceh n 'bencik' nyawa stay d CMCC tok..banyak dah member chow dari ctok...bila gik turn aku nak berambus dari 'neraka jahanam' tok owhh????

Tuesday, May 26, 2009

HaPpY GaWai!!!!!!!

Di tengah hari yang sungguh mulia ini...saya ingin mengucapkan Selamat Hari Gawai kepada semua umat² yang menyambut Hari Gawai..selamat "berpalau"!!!huahuahuahua...

Mek xpat nak bergawai or g ngabang ehh...coz on the 1st and 2nd day of gawai mek keja..huhu..jaik ati...

Friday, May 22, 2009

Haluuu!!!!

Ya ampun!!!lamak gilerrr mek dah sik update my blog eh...sebulan lama nya...yalah..nang sikda masa juak nak update..tambahan juak internet d opis tok dah sikda gik..atas perasaan HASAD DENGKI cdak² yang berkenaan.huahuahuahua....dengan alasan mek orang "mis-used" ngan internet d opis..pa² jak lah..apa yang nak mis-used nya,nak download apa² pun xpat..paling kureng pun mek org baca news jak pa semua..blog tok gik dah jarang update..MENGARUTZZZ!!!!!!

Borink gilerr weys.. "cdak semandin" tok pun dah makin over nek tok..geram sa nyawa ehh...yang sikda berkaitan pun mok jadi issue juak..benggong!!kinek tok system baru yang berharga RM3 JUTA ya tek ari² ada masalah..nama jak RM3 juta..p hampehh!!!bak kata miss fayla kawai, HAMPANG TEHH!!!!!!!!!!!!!!!!!!forget pasal cdak "hampang tehh" ya lok...

Malam tek mek org ada molah farewell dinner di chicken hartz Sarawak Plaza..rami juak lah yang datang...selalu nya mun ada farewell diner kah pa,mesti mek org molah di hotel..p tok nak molah kelainan kit lah..malas nak molah di hotel..ambik paling senang n semua org pat join!!kamek org meraikan Mr.danny a.k.a Tongkang karam and Mami Faris yang dapat keja baru..Hidup Terjamin!!!hmmm....rindok ati nenga dak tok dapat keja baru eh..keluar dah cdak nya dari "neraka jahanam" tok..hehehehe!!!

Of coz asa sedih ya pa semua ada..ne ndak nya, dah lamak bah berkerja sama d CMCC tok..segala suka duka dan pengalaman sepanjang d CMCC tok semua dah dirasa bersama²..dah closed together..suddenly mek org nak terpisah..but terpaksa direlakan juak demi masa depan masing²...juz hope sik akan lost contact..biar kita semua keep in touch..

Tibanya di sini
Bagai terulang lagi
Kisah yang indah
Di antara kita berdua

Sehingga di sini
Tiada berpaling lagi
Kita berteman
Seiring jalan dan sehaluan

Sama sama menjejak mimpi
Sama sama mencari dan menanti
Segalanya direstui cinta sejati
Sama sama gunung didaki
Sama sama turun ke lembah sepi
Suka duka bersama dirasai

Mulanya di sini
Ku kenali dirimu
Sehingga kini..Sehingga ke akhir waktu
Akhirnya di sini
Ku kenali hatimu
Sehingga kini
Kita akan terus berlalu

Sama sama menjejak mimpi
Sama sama mencari dan menanti
Segalanya direstui cinta sejati
Sama sama gunung didaki
Sama sama turun ke lembah sepi
Suka duka bersama dirasai

Di hadapan kita ada jalan
Menuju di kejauhan ada sinar menanti
Di penghujung perjalanan ini
Oh... sambil bernyanyi
Mendendang senandung yang syahdu
Riangnya hati dan indah duniaku

Sama sama menjejak mimpi
Sama sama mencari dan menanti
Segalanya direstui cinta sejati
Sama sama gunung didaki
Sama sama turun ke lembah sepi
Suka duka bersama dirasai

P/S:TO DANNY AND SHIRA..ALL THE BEST TO BOTH OF YOU!!JANGAN LUPAK MEK ORG DI CMCC TOK WEYS..LURVE ALWAYS...

Monday, April 13, 2009

AdA LaGik TagGeD!!!


1. 1st, insert this badge or the pic above to inform u have been awarded. .


p/s:ada juak kenak award aku..terharu nyerr..huhuhu...


2. Make sure you take the pic and said it is... "tagged from Ida Athanazir"


3. You should tell 10 facts or hobbies about yourself ...
*of coz i'm ladies..yang peaceful..balanced and sincere..hehehe..
*this year coming to 26!!makin tua dah ehh..huhu..
*macam miss fayla kita,i like to cook also..but mun ada masa lapang jak lah n if asa rajin.hahaha...(skati molah resepi dik mpun..)
*paling sik suka orang yang hipokrit..mesti asa nak jadi gaban kak ya!!!!!!!!!!!
*suka juak g pantei..but try to avoid pegi pantei waktu malam...alergic gue(nyamuk...adus!!!)

* I am a good listener and a good advisor but when it comes to my own problem, I tend to be LOST!<---(i like this part of me...hehehe)

*i really...really..really..LURVE GREEN

*suka membaca novel..suka melalak(menyanyi..ya pun kat umah jak..hehe)..dancing of coz..dolok jak part time dancer..now,asa sik larat gik dah..hmm...

* I don't like my current job!<---Yeah!!!me too..three..four..untill ten..huahuahua...

*suka nak melepak ngan member2..(depend dengan tempat n sapa gerangan org nya..bole kah camya??)

4. You should choose 5 other bloggers (easier the ones who follow u) and mention their names in your blog

~@ Pn Retina

~@ Mami Faris

~@ cik fidas

~@ mdm nYza

~@ Fieza


5. Don't forget to go to their blog and tell them they have been tagged!!

Sunday, April 5, 2009

BabY AiRyL FaBreGas

That nyte on 02.04.09..plan nak g visiting my fren yang bok pas beranak bln 3 ya tek..dah lamak sebenarnya mek janji nak ngabas nya p oleh kerana nag xda masa n bz ngan keja jak..jadi x sempatlah nak ngagak nya.hmm...

Awal dah mek meli brg k nya tyme nak ngabas nya kelak..takut xda masa nak g meli bahh..yalah..dalam seminggu,sehari jak off..p pas ya keja 7 ari direct..tension palak!!!balit dari keja petang 31.03 ya..mek singgah lah ke Just Babies di satok sia nangga barang apa nak diberik..decide tek nak meli hamper's babyya jak lah ngan nya nak...so, tok adalah hamper's yang dah di beli untuk Mummy Lydia kita ya..

(Diz is the hamper's for baby Airyl Fabregas..hmmm...nak nunggu turn pn retina kita gik bok pat merik hadiah camtok..go go chaiyo tina!!!)


Kira aher juak lah mek org datang ngagak lydia mlm ya...yalah gik nunggu cdak² yang "anton"tok susah juak ehh...hehehe...janji ngan lydia dtg umah nya lam kul 8.00-8.30 mlm..cek² sampei umah nya lam kul 9 lbh camya..plan tek xmok lah aher gilak nak..coz takut juak nak ngagak umah orang yang bok pas beranak tok ehh..ne lah tauk ada pantang larang nya pa indah nak..mun xda pun,mesti paling jaik kita xmok ngaco org yang nak tdo nak..atlast,mek org balit lam kul 10.30 lalu cmya lah..xda lah lamak ne nak..so,lepas pulang dari umah lydia ya,mek nganta my fwens blt dolok and then bok lah kamek yg sampei umah..kepak juak nyawa ehh..tok ada a few pic mintak mek dari tuan empunya badan..hehehe...


(Baby Airyl Fabregas)

(Mummy Lydia and her baby Airyl)

Saturday, April 4, 2009

NgaNtokZzz...

Ya ampunnn!!!TUHAN jak tauk gney asa nahan mata ngantok d opis tok ehh...dah lah borink..opis sunyik xda org gilak..ne ndak nak ngantok mata..mbak kakar ngan customer pun sama juak kedak ya..xda pa² perubahan pun..adus!!bisa palak ehh...

Tol nak nunggu gik abis keja kul 7.30pm punye lah susah...punye lah lamak waktu berjalan..aiyooo...hmmm...well,dah borink gilak n mbak asa malas nak molah call ari tok tek,mek fida n mami faris sempat nyeleapt g pc fair kat taman kereta tek.hehehhe..tulah na keja ehh..mun d tauk oleh TL Sait tek abis cita mek 3 kak ya..kuang3xx...

Jalan² di sia tek nang banyak lah org..coz pc fair ya baruk start marek and abis esok..so,kira mek 3 tek nak survey² barang sblm nak beli nya esok..hehehe..yalah,ne lah tauk pat harga murah gik kah coz meli tyme last day nak.hmm...sik juak lamak di sia lah,angol ngan orang banyak,juz g survey pendrive jak tek..decide nak g meli esok ari lah..mek interested nak meli pendrive yg ada security protection..jadi orang x boleh suka hati bukak kita pun pendrive coz nya ada password...huhuhu...dapat lah simpan yang secret² kat dlm ya..hehehe..

Masih ada 1 jam setengah gik tinggal mok balit..sik tahan asa nya nak nunggu kul 7.30..alahaii..yalah borink keja hujung minggu..asa nak jadi GABAN jak!!!huahuahuahua...

Sunday, March 29, 2009

SiCk LeaVe...

Morning kepada semua..pagi tok mek asa ada fresh ckit berbanding 2 days before...nyawa sempe!!!huhuhu...

This week,mek keja kul 10.30-6.30 petang..tang gney kah ari jumaat ya tek turun pandey pelik gilak asa nyawa kah..malam ya(khamis) pulang dari keja mek kuar gik g makan ngan Danny and Marcella...pulang dari makan ya mek org tok tek pusing² lah ke pasar sia..sambil nak g survey sekolah k exam KPLI ari sabtu(28.03.09)...hehehehe...

Mek sampei umah lam kul 10 camya asa nya..pulang ya mek tang asa lain jak..tyme nak g mandik ya mek dah asa nak muntah indah..lam ati mek, "kali makan kenyang gilak ya ku asa nak muntah tok.." nyawa dah asa mual² jak sampei ke ujung ati..x hal lah,mbak ilek lok...maybe kelak ok kit asa nya..pikir mek lam ati tek..so,lekak mandik pa semua tek..ilek lah mek keja nga tv sampei kul 11 lebih camya..ingatkan akan hilang asa mual² n sakit ya tek...gik ada juak duhal...pas ya mbak mek tdo terus..ya pun mek nang xpat tdo gilak..pusing kiri xpat tdo...pusing kanan xpat tdo..gelisah asa nyawa mek nak tdo malam ya..badan mek dah asa sakit semacam jak..semua asa lenguh² jak badan ku eh..pahal kah???bah lah,sik nyaman nyawa jak asa tok..lain macam jak asa nya..

Pagi ari Jumaat ya,tyme mek bangun kul 6 pagi...coz dah xpat tdo mbak badan sakit gilak n lemah..mek terus bangun g mandik..memang kebiasaan nya mek selalu bangun awal coz nganta org g turun keja(weekdays jak lah..)...sooo.....dengan confident nya mek turun g keja tek..tyme driving mek asa badan tang lemah jak...tok memang nak demam pikir mek..ada symptom² nya...sampei jak ke opis lekak nganta orang..terus mek g pantry sia tdo..nak rest kejap lah konon nya...sekali nanga tek makin terok jak asa nyawa mek tok ehh..harap² pat bertahan pei petang lah abis kerja..xmok rugi sick leave bah..huhu..pa boleh buat nyawa nang dah xpat tahan gik..badan mek makin lemah dah..mun mek stay pun kat opis sampei petang confirm mek collapse the next day..dah lah ada exam..xpat mek nak ber air-cond gilak ehh..sejok pei ke tulang jak asa...so,mek decide ambik jak mc ehh...sik hal lah rugi rm75 dipotong for 1 mc dari mek mampus stay d opis..agik lah sik berbaloi nak...hehehe...

Mek chow terus direct ke umah..x larat nak g clinic dolok..nak driving pun dah asa x larat..nunggu danny ambik mek d umah n mbak g clinic jak lah petang lak..panas badan mek nang tahap dewa jak asa,mek nang x larat nak angkat...yang pelik nya mek juz panas badan jak..xda batuk or selsema..pelik mek ehh???petang ya mek duak danny g clinic..doctor yang check up ya pun lawak juak ehh..bila mek madah badan mek panas..asa nak muntah and mual²..sakit palak...tauk apa di tanyak doctor ya"sudah kahwin kah belum??ada lewat datang...??" blur mek dengan persoalan doctor ya..mesti doctor tok mikir ku pregnant kah pa..pa jak lah..cek punya cek..mek pun x tauk apa sakit..maybe angin lah kali..doctor ya pun xda madah pa2 juak..

But so far mek dah ok lah nek tok..sakit² badan dah xda gik...cuma tinggal asa mual bila pas makan lalu nak muntah..and yang paling mek sik suka is sakit palak..migrain ehh..ya lah paling mek bencik..sakit apa...

Tuesday, March 24, 2009

IrRiTaTInG!!!!!!!!!!!

AKU BERASA SUNGGUH SAKIT HATI DENGAN PERKATAAN YA!!!YA JAK YANG DI PADAH???NANG @#**$@$?%%?!!*...

"Wat d words ar? Whos said d words...awawawawa..."

P/S:TOK SEKADAR LUAHAN PERASAAN JAK..PEACE!!!

Thursday, March 12, 2009

MoRniNG ShiFt

Halooo...lamak dah mek sik blogging ehh..minggu tok adalah minggu yang kedua mek keja morning shift..but diz tyme mek keja 9.30-5.30pm..makin naik shift mek org ya..last week mek dah keja shift pagi kul 8.30 until 4.30pm!!!atlast...dapat juak cerik blt kul 4.30 tek..tedah lok..dah setahun lebih keja ctok baruk cerik balit keja kul 4.30..kui3x...

Yang syok nya last week, sik juak ada banyak gilak call..juz molah broken p2p campaign jak.hehehe..and for 2 or 3 days mek org xda data(data probs tek konon nya...)..kira enjoy lah dkit nak,keja leng2 kit bah..hahaha...Ari tok x tauk gik lah, asa nya data banyak..hmmm...kepak lah mulut kakar lak...mata pun agik asa ngantok tok..pagi tadik my mom dah ngerak kul 6.15...sempat gik mek madah,"ishhh...bangun 6.30 ehh..."huhuhu...mek tdo aher juak mlm tadik bah..sik lah aher ne,lam kul 12 cmya..pas nangga cita Intan..biasa lah, sakit jiwa bangun awal..borink!!!!

Pagi tok mek berasa sungguh bosan..ne ndak nya, kat row mek org tok tang semua jak kosong..xda orang..ada certain place kat sia d pakei cdak nya training for new system asa nya..so,mana² tempat CSR yang di pakei ya terpaksa lah pindah kat tempat lain dolok utk sementara waktu tok..tinggalah mek duak pn retina jak kat ctok..tiba² pn retina kita ya pandey MC indah gik ari tok..jadi mek sorang jak lah yang tinggal kat row tok..uuuwaaaaaaa.............hmm..bosan nya..dah lah mek dengar x boleh ambik cuti hujung bulan..adus!!!naya lah camya..

Saturday, March 7, 2009

AduH!!!SaKiT nYa KePaLa...

Good evening ladies and gentlemen..di petang yang berbahagia ini, ingin sekali saya memaklumkan bahawa kepala saya sungguh sakit!!!Dah 2 ari tok mek sakit palak...sik tauk lah pahal ehh..nak madah ari panas gilak..ndak lah juak..mek tok nang keja ber air-cond 24 jam ajak..kenak sejok gilak pun asa sakit juak tulang2 tok dah..baruk jak beberapa hari dolok mek sakit blakang..nang susah lah nak tdo..tok nasib bait dah ok,mun sik jadi robot mek kak ya sik pat bergerak gilak..

Masih tinggal 2 jam lebih gik mek nak balit..and esok mek cuti sampei isnin tok.hehehe..nasib bait mek sik jadi 'gaban' tek..mun sik kenak amok dak forecast keja mek lak..yalah,mek org keja last shift malam for 7 days direct..off day should be 2 ari diberik..mula² dalam mek pun shift di nkah dak nya off day,but then kawan² kamek yg sama shift tek pandey ditukar nkah leave indah gik on 9/03 tok..mun dah cdak nya nkah leave on 09/03 tok, that's mean dak kawan mek ya sik pat claim for OT..and tang ada mek sorg jak pandey off day..Tiba² gik marek nama mek sorg pandey ada lam list for OT indah gik..tempa asa nyawa ehh..mun kamek pandey OT isnin tok,nak kah keja 8 ari direct mek non stop!!!gila apa...cdak nya skati jak molah mek org kedak ya ehh..ingat mek org tok robot kah????

Yalah nyuruh mek sakit gilak palak marek koh..tiba² ngejut nenga nama list OT indah gik marek..nasib dah di tarit balit nama mek ya..mun sik tek..'Dengan Kuasa bulan, akan menghukum mu..sailormoon!!!'...malam tadik mek nang xpat tdo, berdenyut² asa urat palak..mala terjaga dari tdo pei kul 12.30..nang sakit palak mek..ari tok tek ada ok kit lah..cuma nya sik pening kedak marek juz asa sakit if kamek nunduk palak..asa berat jak asa palak macam kedak kenak hempap sumthing jak..apa kah ya owhh??hmmm....

Anyway,mek sik sabar nak balit mlm tok..abis jak keja kul 9.30 terus pecut balit ke umah lak nangga AF7...hehehe...

Thursday, March 5, 2009

MeMoRieS...

To be continued dari topic 'Ratu Kebaya' ya tek..dalam mek nemu gambar dak mak mek berbaju kebaya..mek ada juak tertemu some of my picxx tyme gik kecik marek.ada gambar tyme mek celebrate my first besday wif my late father..and lain2 lah..especially gambar tyme tadika ya ngan kawan mek..dari tadika sampei nek tok mek org gik berkawan..best frens!!!

Dari dolok gik dah nak bercarik ngan gambar ya,bok nemu ari tok tek..lamak dah kawan mek ya minta that pic p sikda masa nak carik..

(Umo gik setahun jagung kata orang tek..kecik² dah makei barang kemas..huh??!!)

(My 1st Besday..kek segiempat kaler biru gik ya..hehehe..)

(My late father and i...)

And tok adalah gamabr tyme umo mek 5 tahun..hehehe...muka susah nak di mbak bergambar tyme ya..semadi jak nak senyum koh..


(Cuba teka mana saya??..hehehe...)


Di atas ya adalah gambar tyme mek gik kindergarden dalam tahun 1988..lamak ada jak tempoh ya ehh..


(Tok tyme di suruh bergambar di studio..muka baruk kak nangis xmok bergambar..coz dolok mek takut bergambar..ya menjus gilak upa..hehehe...)

Hmm..rindu na juak nak balit zaman gik kecik² marek koh..tyme ya paling bez coz apa yang di maok semua diberik..especially dari my late dad..miss u so much daddy!!:(

RaTu KeBaYa...

Hye..tinggal 2 ari gik mek nak keja shift malam..setiap kali mek blogging tok tauk ada mek ngrepak psl keja shift malam owhh??borink??!!!hehehe...

Today,tyme mek borink-borink pagi tadik..mek ambik masa nak ngemas bilit..biasalah dah berkurun lamak mek xda mgemas bilit ya..ntah apa binatang ndak kah tinggal di sia..kemas punya kemas..mek terjumpa lah sebuah album lamak tok..dlm album ya ada pic my mom n geng keras nya bergambar..i think pic ya dlm tahun 1990's macam ya lah..coz mek ingat mek gik primary school at that tyme..

Yang bez nya gambar ya, semua cdak geng² my mom tok nang bergaya semacam..maybe dak nya masuk pertandingan 'Ratu Kebaya' kot..hehehe..

(Berwarna warni jak kaler baju tangga mek..)

(Ada juak sesat xda k baju kebaya sia koh..)


**to be continued..

Monday, March 2, 2009

NeW ImaGe

Hola..a few minit gik mek dah start keja kul 1.30pm..sampai lah 9.30 kelak...dah lah kaki mek tok sakit..muscle pain..ne ndak,kepak asa nyawa bah..mbak driving gik..tiap² pagi gago beranta ngan orang gik..balit umah bukan nya pat rilek pun..hmm..asa nak ambik mc jak..

Last saturday,pulang mek org ngan dak my mom dari sarikin..mek kaur gik pas ya ngan marcella..konon nya tek nak neman nya ngaler rambut..and my plan juz nak gunting rambut jak tek..so,bila dah sampei kat salun ya..

me:saya mok gunting n cuci rambut n saya punya kawan mok dye dia punya rambut..

pekerja:boleh..boleh..duduk sana dulu..


tauke pun datang ngagak kamek yang nak gunting rambut..

tauke:helo..hye..mok gunting macam mana moi??

me:cella,camney pesen nak gunting rambut tek??padah ko ngan tauke ya lok..hehe..

marcella:gunting dia punya rambut macam bob hair rihanna..belakang pendek..depan panjang..

tauke:blakang kasih up..up sikit lah..

marcella:ya..ya..betol..(skati jak aku..)

tengah tauke ya tek kusyhuk mengunting kan rambut aku..tiba² aku tek nanyak...

me:auntie,kalau macam saya punya rambut ini brapa kalau mok dye hoh??

tauke:lu punya rambut kasih rm100 saja..kalau ini colour(sambil nunjuk kaler ngan aku...)cantik..tidak terang sangat..ngam sama kamu..

me:owhh...yakah??(apa gik aku..teruja tek nak ngaler juak..)boleh lah auntie,saya ambik ini kaler..

so..start lah sesi mengaler rambut tok tek..after a few hours....



(pandangan dari tepi..)




Taa daa...tok lah rambut terbaru mek nek tok..hehehe...

Sunday, March 1, 2009

TriP To SaRiKiN

Morning everyone..diz week mek keja kul 1.30pm until 9.30pm..borink nyerrr!!!!!!!!!!!!!i really hate nak keja shift malam..paling mek sik suka lah keja shift malam lebih² agik if kenak ari minggu...ne ndak,orang lain nyaman² dudok di umah..mek org gago nak ngato pitching kakar ngan customer di opis..bisa my head!!

Mek sebenar nya nak story pasal my journey to sarikin wif my mom n my sister last saturday..dari last week gik dah my mom ya plan nak g sarikin..so,mek org berangkat dari umah kul 7.30 pagi..sampei sia lam kul 8 lbh lah...tyme ya sik juak brapa panas..bila dah tgh ari retak ya,TUHAN jak tauk asa panas nya di sia..asa nak angus kulit badan ehh..panas gilerrr!!!

Di sarikin sia,mek xdalah nak meli banyak gilak barang..juz mek meli kain n shawl jak kat sia..hehe..dak mak mek tek, lain cita gago berangkut dak minyak angin,bantal n tilam kekabu ya..tok next week dah plan agik nak gi sarikin..adus,tensi bangat sihh!!hmm..mek ada cgek cita lawak di sarikin sia,dlm mek tengah cuba spec kat cgek kedey di sia..my mom tok tek nak meli handbag kat cgek kedey..biasalah,mun nak berbeli brg di sia mesti pandey nawar harga nak..harga asal beg yang dibeli nya tek rm40++...tawar punya tawar jadi lah rm30++..yang bez nya cara nya menawar beg ya yang best..hehehe..some dialog tek lah,konon² nya...:-

my mom:brapa harga beg tok kah??

penjual:harganya rm40++ kak..kaseh sama kakak rm38 saja..

my mom:rm38??tidak boleh kurang agik kah??rm35 boleh sik??

penjual:ngak dapt kak,harga yg diberi tadi pun sdh cukup murah buat kakak..bagi spesel lagi buat kakak...

my mom:mun sik mok ngurang agik..sik jadi jak ku nak meli..nangga tempat lain jak lah..(kira nak chow lah tek)..

tiba² my mom pandey mukak crita tok indah...

my mom:saya ada saudara tinggal kat indon sana..

penjual:ya kak??daerah mana kak??

my mom:nie(my sis)sapa nama saudara kita diam di indon ya tek??

ninie:(muka blurrr...)sapa padah mummy tok??kita ada saudara di cnun kah??blah daddy kah mummy??

my mom:(sambil nahan tetak...)ada saudara blah mummy diam cnun..cuba ko sebut lok apa daerah yang ada di sia..

penjual ya gik kusyhuk nenga perbualan nya duak adik mek..

ninie:ermm..jakarta??medan??bali??bandung??or surabaya...??

my mom:hahh...surabaya ya lah tek..

tyme ya kamek indah gik blurrr...apa padah mummy tok??(kata lam ati mek tek..)

ninie:aih??apa ku sik tauk pun mummy ada saudara kat cnun owhh???

and....atlast...tauk apa jawapan padah mak mek ya tek???

my mom:aih...ada...nak kah RADO N INTAN ya saudara kita???

Tekejut berok mek nenga mak mek madah kedak ya...sik pat nak nahan tetak lari jak dari sia..huahuahua...ya kata mek lam ati, memang sah side effect cita sinetron intan tok..atlast,dapat juak mak mek tek beg ya dgn harga rm35..kotan penjual ya tek cayak nenga cita nya duak ya...sabar jak lah...

Sik lamak pas ya mek orang lalu balit..nunggu mak mek ya merondeng harga beg pun dah sekian..

Friday, February 27, 2009

PoT LucK PaRtY!!

Hye..ari tok mek last day keja shift kul 12.30..esok mek off day and my mom dah plan nak mbak g sarikin..hmm...dah lah lom payday tok..apa ndak barang nak d angkut esok kah??terpaksa advance lok dari my mom tok upa gaya nya.hehehe...

Today,mek org d opis ada POT LUCK PARTY!!!kamek pun sik paham apa kah erti nya ya..yang mek tauk mek orang ada jamuan makan cdak opis..semua staff di suruh mbak barang makan masing²..ada macam² menu yang kita ada di POT LUCK PARTY ya...spaghetti,makaroni goreng,mee goreng,chicken wing roasted,ayam goreng,sushi,agar²,puding,salad buah-buahan,blackpepper beef,popia goreng,n yang paling best nya mek nunggu nak makan is Tiramisu cake mdm nyza kita ya.hehehe...so much variety of foods...nyum..nyum..

So,pastok mek akan attach gambar yang sempat di ambik tadik lah..mek x sempat nak ambik pic ya dirik mpun..jadi,mami faris kita yang ambik tek using my handphone..taa daa...





(Tok gambar² org glamour yang x sabar nak makan..hahaha..)


(Mr.Peter Kuek pun ada juak sia..our incharge for system failure..Log out but stay at ur own station!!)

(Shrianna,marcella raymond,fida and ibu mengandung..mbok niza)



(We have Jojo in da house..popia goreng yang sungguh chumel sekali..hehe..)

Thursday, February 26, 2009

HuH??!!

Hari tok macam biasa mek turun awal ke opis..nak berebut ngan parking space..takut xda tempat parking lak..tension juak asa nywa turun awal pagi..maksud mek xda lah awal pagi gilak..cuma shift mek keja kul 12.30 p terpaksa dtg awal gara² parking space ajak!!!boleh x camya??

Mek parking kat tepi sugarbun..ya pun dah dtg b4 10.00am..and then,janji ngan dak tina g makan kat kedey sebelah hopoh sia..mek order kueh tiaw goreng kerang..one of my favourite juak lah.hehehe..lepas jak makan ya pa semua sia..tyme nak kuar dari kedey makan sia,terdengarlah org tua tok tek bercrita ngan kawan nya sama meja.. "Tok I madah ngan U,gney I nak nyiar gambar ya??ompuan ya bergambar k tuala,berkemban jak bergambar dalam kolam!!"

Blur mek nenga org tua ya madah kedak ya,gambar apa ndak nak di show nya ya kah hoh??curious juak ehh..hehehe...

Friday, February 20, 2009

TaGgeD LaGik!!!!!!!!!!

Aduh!!ada lagik gik tek bermain tag tok indah..dah lah nyawa tengah senggol-senggolan tok..hmm..

WHOEVER WHO GETS TAGGED HAS TO WRITE 10 THINGS ABOUT THE PERSON WHO TAGGED HIM/HER

1.Nama orang yang menge'tagged' kan kamek tok tek, Afidah binti Sulong a.k.a Fida..nama gelaran nya di opis 'det'

2. Mek duak sama umo, cuma beza bulan dan tarikh lahir jak..besday nya 28 june..

3. Mek duak sama sekolah marek dari form 1 sampei form 5, cuma kelas jak x sama..(nya Arts 1)

4. Orang nya Tinggi lampai..sik juak tinggi ne lah..sedang² jak.hehehe...

5. Futher study di Uitm Samarahan sia..bidang apa mek sik ingat lah..hekzz..

6. Nya rapat ngan orang yang tertentu jak..hehehe..p mek duak slalu bergossip..hehehe..PEACE!!!

7. Nya memiliki sebuah keta Myvi kaler silver..QAK ****

8. Nya suka nak tetak² tanpa tujuan..mek pun sik tauk apa nak di tetak nya koh..hahaha..

9. bila nemu 'sumone' nang excited gilerr babas...PEACE!!!

10. And of coz, still single and available babe...

THE PERSON WHO GOT TAGGED HAS TO WRITE 10 THINGS ABOUT HIMSELF/HERSELF

1. Nama saya Ema Maria Adam

2. Berumo sama dgn cik Fida kita ya..(rahsia lah..hehe)..tarikh lahir 30 Ogos..

3. Sekolah Kat St.mary's and futher study di Unitar(bachelor og management)<--sama wif mdm Nyza kita..p mek x pernah nemu nya di sia koh..heran??

4. Favourite kaler mek is GREEN

5. Hobi mek suka nak menari(dolok dancer jap jerr..nek tok sik bergiat gilak..ampus!!)... mek suka nak melepak n chit chat dengan member²..mun sik pun tdo di umah n nga cita yang bez²..

6. Mek suka makanan kampung..especially yang ada belacan² ya lah favourite mek..Fast food tok jarang gilak di makan..mun dah asa x tauk nak makan baruk milih fast food(kfc, mcD n Sugarbun)

7. Mek tok seorang yang baik hati..x lokek ngan orang..and my best part is mek suka "Motivasi"..berik advice..pendapat pa semua lah...

9. Mek bukan sumone yang hipokrit n sik suka ngan orang yang hipokrit juak!!!

10. And of coz, still single and available babe...hehehe..:P

p/s:mek bok perasan yang no 8 nya tok xda..hmm..

Thursday, February 19, 2009

MentoR n MentEe's tRaiNinG SesSion...

hye n helo semua rakyat jelata..hehehe..akhir nya bok dapat online cek dak email n blog mek tyme tok ehh..adus..pening palak mek tok dah..ari tok tek jadi mentor utk miak baru yang training kat department mek orang..macam² ada jak karenah ada cdak tok.hehehe..

Banyak² tyme mek jadi mentor,ngan mentee mek kali tok lah paling best..ne ndak nya nya,biasa lah mek orang di opis tok curi² online internet pa semua...so,mun dah ada mentee ngan kita ne lah dapat nak online internet pa indah nak???

Tersebut lah al-kisah mentee mek tok tek..nya tua dari kamek umo nya dah 35 tahun..mek cuba polah call tek n nya juz dengar jak dolok..lepas mek abis kakar ngan customer,mek explain lah apa yg dikakar mek ngan my customer..mek explain camney nak makei system mek orang ya..konon nya tek malas nak molah call n juz biarkan call ya 'wrap up' kedirik..kira "hold" kan 'wrap up' ya lah..hehehe..cek² nya pandey madah ngan kamek, "aih,jawab gik kitak call ya dolok!!"...terkezut lah kamek tek..x pernah² mentee mek b4 tok madah kedak ya ngan kamek..dengan slumber nya mek jawab call ya gik..bole kah camya???xda lah mek madah kecik ati pa indah lah..cuma heran jak nya pandey nego mek camya..hehehe..lawak na juak eh..

Hmm..it's tyme to go back..kepak nyawa keja cam tok..ari tok hari yang ke 7 mek bekerja n mek masih ad sehari gik utk bkerja b4 mek cuti..aduh,x sabar asa nay nak cuti ehh..nak muntah dah ngan opis tok koh.hehehe..chowzz!!!

Sunday, February 15, 2009

ExaM!!!

Ermm...hari tok dah 15.02.09..masih ada 5 ari gik untuk mek study b4 mek exam 21.02.09 tok..this is the second tyme mek dapat exam tok..mok tauk exam apa??Pegawai Tadbir Diplomatik(PTD)..adus..benggang na asa jiwa dan raga nak turun exam tok..ujian nya punye lah susah..x da lah madah susah tahap dewa but bab nak matematik ya pa indah, yalah nyuruh mek malas..ne da ingat gik formula matematik ya semua lah..binggung na juak ehh..Kebanyakkan org yang lulus exam PTD tok nak hebat² jak semua nya..a few of my fwens dah berjaya menjadi PTD which dak nya akan di attach di Putrajaya nun kelak..belom tauk gik kenak tikam cney²..

Biarpun asa lemah nyawa nak study tok..terpaksa juak mukak buku..especially tentang Perlembagaan Malaysia..so,malam tek mek dah start maca buku ya..baruk jak bab 2 di baca..hmm..belom pa² gik palak dah asa pening maca ya..belom gik nak carik info pasal dak kementerian..barisan kabinet²..sejarah perdana menteri marek²..badan² kesatuan semua..banyak gik lah..tensionnnn!!!!!!!!!!

Pagi tadik mek bangun awal..nak anta my kazen pergi airport..nya dapat Imigresen n kenak transfer ke Johor..minimum 3 tahu n maksimum is 5 tahun...so,semua family mek pergilah nganta nya tek..sampei jak ke airport,nang banyak lah org di sia..yang mek dengar ada lebih 120 org yg dpt Imigresen kenak tikam ke johor sia..part yang paling bez nya bila tyme dak kazen mek tok tek dah nak masuk boarding..semua lah dah bertunggu depan pintu ya..makin mak nya tek nang bertangisan jak..apatah gik dak mak mek n bala² dak lain..arum bulak nya banjir airport ngan aek mata jak.hehehe..mek malas nak nunggu sia,kelak kamek yang turut sedih sekali.kui3xxx...

On the way balit,tyme ya gik di airport sia juak lah..sempat lah kamek tok tek kenak lecture pasal keja goverment..ne ndak,semua dak kazen n dak adik beradik keja kerajaan..kamek tok tek??hmm...ada lah juak ckit terasa ati nak..p pa boleh buat,bukan kamek sik maok keja kerajaan..kerajaan yang sik mok ngambik mek bekerja..bole kah camya??hehehe...ada juak cdak nanyak,ada sik mek apply spa online ya??mek madah ada lah nak,brapa kali dah ngisik n brapa lamak udah ngisik ya..nasib lah mun dah xpat nak..sapa yang xmok keja kerajaan??tol sik??hmmm..saba jak lah..yalah cdak nya madah tek,mun exam kali tok polah mena²..jangan main²..dalam ratusan ribu org yang exam PTD ya seluruh Malaysia,brapa org jak di selected dak nya yang lulus n berjaya bah..bukan senang mak oii...huh?!!dah lah,malas mek nak ngrepak gik..keluar balit semua brg yang di blaja mek lak..wish me luck k!!:)





Friday, February 13, 2009

ValenTine'S DayZz..

Elop..tomorow adalah hari valentine's..borink nyerr juak ehh..malam tok dah rami org di area pasar nun..berteter² jak orang jual bunga di tepi jeraya malam tok..tension na juak!!hmm...jaik ati ngenang dik mpun koh...hahaha...anyway,Happy Valentine's Day..

"Mencintai seseorang tidak semestinya kita memiliki dirinya.Oleh itu,sayangilah diri kita dari disakiti cinta kerana cinta tak semestinya dapat membahagiakan kita...

Jangan mempermainkan perasaan orang dengan cinta yang mengecewakan jika tidak suka perasaan kita pula dipermainkan orang lain...

Kejarlah cita-cita sebelum cinta, apabila tercapainya cita-cita maka dengan sendirinya cinta itu akan hadir...

Janganlah engakau menangis kerana gagal bercinta kerana lambat laun manusia pasti akan meninggalkan segala apa yang dicintai...

Cinta itu cahaya yang menyirami kehidupan.Hidup menjadi suram jika orang yang kita cintai tidak turut sama menikmatinya..."

**waduh..jiwang nyerr..**

Tuesday, February 10, 2009

500,000 FrEe SeAts!!!

Hmmm...mek ngecek email mek tek..then,mek ada lah received email dari airasia tok..

"Dear EMA MARIA,

AirAsia’s FREE SEAT is back again! With 500,000 seats up for grabs, fly to Bangkok, Jakarta, Kota Kinabalu, Hong Kong, Macau, Shenzhen, Perth, Melbourne, Hanoi & so much more with absolutely NO Fuel Surcharge!"

Yah..kenjeron gilak asa nyawa mek tok nak pergi juak koh..mek geram gilak asa nak pergi ke jakarta nun ehh..adus!!tension na camtok..adalah kamek ngan puan retina kita ya plan nak pergi jakarta bln 6 tok..but blm confirmed gik..cun juak pat email dari air asia mdh ada 500,00 free seats..ne ndak makin sik tentu arah jak asa nyawa..keja pun asa macam sik terpolah jak..hehehe...ada juak mek madah ngan kakak mek tek tyme lunch sama tadik..mek madah lah me n the geng nak gi jakarta bln 6,ya pun blm tentu confirmed kah sik..cek² nya madah nya tek nak g juak..ermm...sik kisah lah mun nya join skali nak..but yang nyuruh mek sik sabar gilak ya,nya nyuruh plan g sia ujung tahun tyme miak cuti skolah..coz nya nak mbak family nya juak..macam mane nie???

Tahun tok mek memang plan nak gi melancong lah..bukan apa,k ilek² ajak bah..k release tension bekerja tek nak.huhu..tapi yalah,nak nunggu sampei ujung tahun ya lah parah gilak asa nyawa ya koh..parfaour mi amor!!!hehehehe..

Monday, February 9, 2009

TaG fRoM mDm.NyzA

Rules: The rules are simple. Use Google Image to search the answers to the questions below. Then you must choose a picture in the first page of the results, and post it as your answer. After that tag 6 people.


I am



(Single ladies)


I really want to go to (Jakarta,Indonesia)

My favourite place is


(Home Sweet Home)

My favourite thing is

(Perfumes)


(Heels)

(Handbags)


My favourite drink is

(Teh Tarik)

My favourite food is

(Nasi Lelapan)

(Spaghetti)

My favourite color is definitely

(Green)

I live in

(Kuching City)

I was born in

(Sarawak Tanah Air ku)

I attended

(St.Mary's School)


(Universiti Tun Abdul Razak,Kuching)

My favourite story is



My hobby is



(Listening to Music)


(Dancing)

(Reading Novels)

And i definitely wish for



(Toyota Caldina)


**I wanna tag Mr.danny,Marcella Raymond,Puan Retina,miss Fayla and mami_faris..Peace!!

TaGgeD!!!

Morning to everyone..hari tok adalah hari yang ke 4 kamek bekerja..yup,still standing gik.hehehe..dah nyawa borink gilak di opis,so mek nak reply tag dari my fwens..

Tag from fida

1. Each player answers the questions about themselves.
2. At the end of the post the player then tags 5 people and posts their names, then goes to their blogs and leaves a comment, letting them know they got tagged and to ask them to play and read your blog.

Starting time: 12.56pm

Name: Ema Maria Adam
Where do you live: Green Road Kuching, Sarawak
Favourite drinks: VICO, Soya bean, Ice blended,Teh tarik, Ice Lemon Tea
Favourite breakfast: Ermm...mek tok jarang breakfast actually coz mesti sakit perut mkn awal pagi..tapi mun ada pun mek slalu makan dak kuih muih jak lah..nasi lemak(kadang² jak..)
Have you ever been on a plane?: Yup..
Swam in the ocean:Ermmm..belom pernah di cuba gik kohh..mun nak cuba pun sik brani juak ehh..sik pandey berenang.hahaha...
Fallen asleep at school: Ermmm..asa ngantok tahap dewa ada...but mun tertidor mena ya xda lah..kecuali tyme exam gik skolah marek,paper abis awal,kan kita sik boleh kuar dari kelas..tdo lah jap.hehehe...
Broken someone’s heart:Pernah asa nya..but bukan nya disengajakan..hmm..selalu nya kamek yang broken hearted.kui3x...
Fell off your chair: Tyme gik kecik ada kot..dah besar tok xda lah..berik malu jak..ahakzz..:P
Sat by the phone all night waiting for someone to call: Belum gila gik nak nunggu tepi tpon kedak ya..hehe..

Its Saturday night, and you’re home alone…

what will you do: Ermmm...mun dah sorang² jak di umah..alamat nya memang mek kuar juak lah pas ya..mun dah asa malas juak nak kuar,nangga tv n tdo jak lah ujung nya..
What is the last thing you ate: Mek makan kueh tiaw goreng kerang..one of my fav food juak.hehehe...
Ever had chicken pox: Yup..year 2001..antara mek org beradik n berkazen..i'm the worst..huh!!
Sore throat: Hehehe...paling terok pernah xda suara last dec 08..paksa ambil sick leave 2 ari..kuang3x...
Do you believe in love at first sight: Hmm...nak madah percaya sik juak...nak madah sik percaya pun ndak juak..but ada juak org love at first sight lalu bersama..but mek blm pernah gik dapat situasi kedak ya.hehe..
Have you ever hugged someone: Yup..mesti lah ada...my "baby fruits"(anak buah lerrr...)my family..my fwens..hehehe..
Ever kissed someone you weren’t attracted to: Ya ampunn...xda ehh..tang ada² jak kita tek nak cium orang..cuma kenak pemnampar ehh..
Which year(s) has/have been the best so far:2005-shows for citrawarna malaysia di KL and graduation my Bachelor's on september 2005, In year 2006-got my first job selepas sekian lama nanam anggur(malei SPM jak lah tyme ya)...untill end of 2007-dapat kerja di Telekom malaysia tok lah..In 2008-mek berjaya melaksanakan salah satu impian kamek laitu memiliki keta saya sendiri.hehehe...and for this year 2009, blm tauk gik...hekzz..
How old are you gonna be on your next birthday: 26 tahun ehh...dah makin berumo jak tok..bila gik nak kawen tok weyss..:P
What should you be doing right now: Layan my Blog...zazzz....
What is your favourite TV show: Sinetron "Intan"..CSI..Grey's Anatomy..Heroes..
Who was, were the last person you danced with: hah?!!ermm..last mek dance 2007 dengan rakan sepenari lerr...
Last made you smile: my lovely nieces & my fwens..

Today did you;

Talk to someone you love: Love??nop..xda lah..
Kissed anyone: my nieces..:P
Get sick: Tok lah..hobi sampingan kamek..nang suka kenak sakit..demam jak²..borink!!!
Miss someone: Yup..i miss my dad sooooo..............muchh....
Eat: Makan??"hidup untuk makan kah makan untuk hidup?"...
Best feeling in the world: Happy and excited gilerr...
What’s under your bed: Kotak buku² sekolah marek yang sememang nya sudah di diami oleh keluarga dak lipas..lipan an anai² semua..hmm...
Who do you really hate: Manusia² yang pernah menyakitkan hati and mendurjanakan hidup aku..
What time is it now?: 14.47pm
What’s the best thing that’s ever happened to you?: setakat tok mek asa belom ada gik...coming soon kot.hehehe..
5 things I was doing 10 years ago:10 tahun yang lepas???hampir nak ilang ingatan mek ehh..tyme ya year 1999,mek form 4 di st mary's...sama ngan cik fida kita ya..but mek duak sik sama kelas lah..hehehe..pada tahun ya juak,kelas mek org mecah rekod(meniru lam ujian..and i'm the one of it..adus!!!)..hmm..tyme ya mek try to focus ngan study mek juak,lepas incident tiru meniru(xmok berolah gik bahh...),mek mok jadi budak baik, mek jadi bendahari kelab Skim Lencana anti Dadah(wak sehh...hehehe)and lastly,aktiviti melepak ngan kwn di skolah..(study group konon nya tek,hehehe..)
5 things on my to-do list today: Apa yang nak di polah ari tok kah??hmm...mek nak cari maklumat k mek exam kelak,mek nak gi raon² jap di pasar running mileage keta mek,mek asa nak tapaw beger jak malam lak,balit umah tok nak mandik n nangga cita yang best²...and lastly,mek nak tdo..zzzzzzzzzzz..........
5 snacks I enjoy: first,of coz chocolate..pringles or mister potato...keropok seaweed..hehehe...
5 people I tag: mr.danny, marcella, puan retina,miss fayla and mami faris..


**mek sepatut nya nak jawab mdm nyza pun tag skali tek..btu x hal lah,i will continue it later..**

Saturday, February 7, 2009

Nibiru 2012 Planetx-Bencana Alam Terbesar

Hari tok mek nak share ckit informasi pasal kes bencana alam yang akan melanda bumi kitak sik lamak agik..apa yang dapat tok adalah dari org juak lah..so,kat ctok mek juz nak kongsi²kan bersama ngan kitak org..sapa² yang mendengar or ada opinion pasal tok..sila kan lah kongsi bersama aite!!

"Untuk pengetahuan semua, sebuah planet bernama Nibiru atau planet x(oleh NASA) sedang melengkapkan putaran orbitnya yang berlaku setiap 3600 tahun. planet ini 100 kali ganda besar bumi dan sama besar dengan planet Jupiter(musytari). dijangkakan pada 23/12/2012 planet ini akan memberi kesan paling dahsyat kepada bumi dengan memutarkan kutub2 ke kedudukan terbalik (polar shifting) yang dijangkakan o NASA. bulan mei 2009 nanti planet ini akan jelas kelihatan oleh semua pnduduk bumi..so sama2 kita nantikan...Mereka mengaitkan peristiwa ini seperti yang pernah berlaku banjir besar zaman Nabi Nuh AS dahulu..planet ini tak menghentam bumi tapi tarikan gravitinya yang sangat kuat akan mengganggu bumi.ia hanya akan lalu diantara bumi dan matahari dimana kecerahannya berwarna kemerah-merahan seakan-akan anak matahari.(tanda besar kiamat? objek merah di langit kelihatan)AS dan negara2 barat lain sedang sibuk membuat persiapan menghadapi keadaan ini dengan membina beberapa penempatan sementara di banjaran2 gunung lengkap dengan makanan yang mampu bertahan 3 tahun kerana dianggarkan 2/3 penduduk bumi akan lenyap.Di norway misalnya, mereka membina sebuah gudang menyimpan segala biji benih di sebuah bukit lengkap dengan ciri2 keselamatan dan dari ancaman bencana. (rujuk paper bulan februari, kosmo, BH n lain2)Untuk rujukan penuh sila cari kat mana2 web tentang NIBIRU or video kat youtube (nak forward besar sgt)..benarlah kata2 RASULULLAH satu ari nanti bumi akan hancur dan satu zaman dipanggil back to ancient berlaku di mana segala teknologi pupus dan manusia akan kembali seperti zaman purba, berperang dengan pedang cara kuno. jadi bersedialah kita umat islam...ALLAHHUAKBAR"

Friday, February 6, 2009

LeceH LeRRRR................

Leceh na juak keja ari tok ehh...tyme tok baruk kul 5.50ptg..msh ada 40 minit gik nak balit...asa nyawa tok dah xpat di tahan nak balit gik koh..ari tok call x brapa gilak..ne ndak,ntah apa² jak call yang nak di polah..nyakit palak jak ehh..hmm..suka nak nyuruh ku ngrepak juak sebenar nya...

Hari tok tek,semua CSR molah call tang tension jak..semua asa malas² jak..Borink tahap gaban dah ehh..semua jak molah call asa nebes².blur jak...kedak gik mula² training marek jak asa nya..huhh??!!!tension ehh........

"You ada affair dengan husband I kerr???"...ya d padah oleh customer sorang ya..apa asa n apa di pikir kitak org bila kenak tanyak soalan kedak ya???mek org tok call biasalah mintak no tel legal owner ya utk di hubungi..cun ada cgek kes tok,legal owner tok org laki..yang jawab phone is nya pun wife,bila di mintak no tel bini nya tek xmok merik..ujung² ya di padah bini nya..kuang3x...lawak na juak ehh..

"You ini macam ah long ooo..kejar sini..kejar sana.."....tok gik cgek kes,org cina tok madah kedak ah long..saba jak lah kamek..bila nya ngrepak ya mek juz diam jak..memang di record call sak cdak management dengar kedak ne asa molah call kedak ya..pa yang di padah customer..sak lah cdak nya nenga semua..hehehe...apa lah nasib diriku yang malang...

Thursday, February 5, 2009

MaLaZzzz.....

Adus...malas na juak asa mek ari tok ehh..malas nak molah call..semua serbi mek malas..nak g toilet pun mek asa malas juak tok..boleh kah camya??aduh...giney tok ehh...dah lah balit kul 6.30 ptg lak..panjang na juak masa tok dahh..kenak mek malas gilak ari tok owhh??kenak kah??

Malam tek mek tdo kul 12.00..pa lekak nangga cita "Intan" ya..then,bangun pagi tek kul 7.00 anta kak mis n adik mek gi turun keja..ingatkan balit dari ya tek,nak nyambung balit tdo..sampei jak mek di umah tek..baru nak lending balit dah kenak serang anak buah mek 2 orang ya..nya duak ya memang suka nak ngaco mek tyme pagi² kedak ya.."Angah..mok tengok cita kartun ehh.."..bah lah...awal pagi dah nyuruh mukak tv nanga cita kartun..pas ya mintak teman gik nangga kartun..bila gik masa nak nyambung tdo tok??hmm...

Dahlah ari tok ada meeting gik psl keja mek org..makin leceh jak permintaan cdak management tok..biol asa paalak mikir ehh..pa bole buat ngenang keja..mun ndak tek,masa nak layan...aite,mek nak ready balit lok..asa nak muntah nangga opis dah.hehe..

Tuesday, February 3, 2009

TM ONLINE GUARD PACKAGE

Hari tok tek mek ada meeting pasal new product by TM..pergilah mek org tek selected person..mek,mami_faris,izd n qaseh nurlaila..(kaki blog semua ya.hehehe...)Mula meeting dalam kul 10.00 pagi tdk..hbs nya meeting lam kul 12.30..ermm...macam biasalah lah,mata memang tauk ngantok dalam ya..apatah gik meeting dengan cdak kl,yalah paling borink nyerr..x hal lah,juz cuba nenga jak apa nak d meeting tek lah konon nya..

Meeting ya pasal product "Online Guard Package"..nya kedak anti-virus..to secure your networking system lah..barang ya boleh halang dak virus² yang degildari merebak masuk dalam system kita..In that package nya ada anti-virus,anti spyware & adwere and firewall..Mula² tek nenga nya explain pasal barang ya nang blur lah..sebab nya product kedak ya sik ada berkaitan ngan kamek org pun department..more to sales product and services and faulty department..dah orang nyuruh join meeting ya,auk ajak lah nak..rugi melepas peluang.hehehe...

Biarpun product ya sik ada berkaitan dengan kamek org pun kerja or department mek orang,atleast kita dapat tauk for our own knowledge jak bah..ne lah tauk pakei kelak² nak..Masalah nya product ya belum di launch kan agik..maybe dalam pertengahan bulan February tok lah..mun dah ada tek boleh juak cuba try test brg ya owhh??nangga berkesan sik nya menghapuskan kesan² degil yang ada..hahaha..

Thursday, January 29, 2009

TokoNg CiNa

Helo...lamak xda blogging tok weys..hehehe...maka bok jak brapa ari xda blogging..hmm...ari tok tek xda molah call gilak coz jd mentor gik ngan cdak baru.hahaha..malas bah..nasib bait ada mentee nak di ajar mun x tek mesti sik larat jak asa nyawa mek tok tek.huhuhu...

Ari marek tyme mek dtg opis lam kul 8 camya..kuar jak dari pintu lif terus nemu tokong cina..hehehe...mula² terkejut juak lah mek tek nangga decor nya kedak ya..pa tek dah 3 ari cuti sik tauk bedok d opis gik.hahaha..so,mek sempat lah ngambik pic pagi ya..k nkah lam blog jak sebenar nya.hehehe..









*pic tok paling ngutik lah..mati kita kenak agak 'antu cina' lak..kamboh jak nyawa..*