Monday, December 29, 2008

ElePhaNt BisTro CaFe

Tukar selera...asa nak makan western lah pulak...so,decide pegi ke elephant bistro cafe area padungan sia..sorry,pic x brapa clear gilak.hmm...



*Potato Salad*



*Chessy Beaf Steak & Fish n chips*



*Peppermint tea & Caramel banana milkshakes*

Wednesday, December 24, 2008

TeNsiOn!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Mek tok dah asa nak manas tahap dewa dah ehh..sampei nek tok blm payday gik mek org..sik sak lubang perut gia ehh!!tok lah nak nyuruh aku ngrepak spnjg mlm tok ehh...sik suka nak juak kohh...x consider ngan org nak makei duit kah pa..:(

Saturday, December 20, 2008

SecRet ReCiPe

Huahuahua..ari tok nang xda data,so xda molah call...jadi mek org g jalan² cari mkn lah..dah borink gilak dok opis xda molah apa²..jadi me,marcella n cherlene g secret recipe tadik..


*Marcella*




D' SpRinGs

Elop!!!wah...bez na juak ari tok ehh..ari tok mek keja kul 10.00 pagi tek..balit kul 7.30 mlm lak..panjang jak asa masa nya nak owhh??hmm...p x hal lah, as long as xda call..so free ckit lah.hehehe..tyme tok lah mata start asa ngantok,nak tdo..owhh..pening kepala ku sudah..

Anyway,tyme mek sick leave 2 ari ya tek..mek sempat lah g D'spring sia.hehehe..saja jak nak jalan² bah..borink tek nak n kedong dah d berik sick leave juak.pa gik..raon lerr...lgpun ada brg nak d survey juak sia,di suruh org g survey jeans levis..aok ajak lah..so, dlm masa mek berjalan² ya,sempat² lah berambik dak gambar indah di sia..semangat nak X'mas bahh..hehehe...




*Tyme Makan Kat The Chicken Rice Shop D'Spring*

Dah puas berjalan² tek..asa lapar lah pulak..so, singgah lah sebentar kat 'The chicken rice shop'..mala jak nangga iklan lam tv jadi ingin nak ncerik juak tek nakk..hehehe...so, tok lah d makan mek org tek yang harganya semua *rm55.55*

*Honey BBQ chicken rice*

*Fried Wantan*



*Chicken dumpling soup*



*Curry chicken rice*




*Roasted chicken rice*


*Total bill*

Tuesday, December 16, 2008

SicK LeAvE!!

yahuu...mek sick leave for 2 dayz..hehehe..bes juak lah.pat ilek² kat umah..p borink juak,coz dah tauk ari tok mek duty p sick leave..n xda molah pa² juak d umah.hmmm...tauk pahal mek sick leave??demam??xda pun..saja jak.suka²..hehehe...xdalah..mek tok kenak demam panas ari ahad ya tek,nang merepuk terok d umah jak..but mlm ya still juak kuar ngan kwn mek..degil hoh??ahakzz..tyme ya mek dah x tentu nyawa..mbak gik flu yang teramat sangat..dah lah palak pening..berat jak asa..adus!!tension nyawa ehh..hopefully the next day mek bgn pagi ya x brapa terok gilak demam mek coz mek keja that morning..yalah binggung nyawa!!

8last, trn juak mek keja pagi isnin ya ngembak nyawa sempe..ada briefing jap dari mek org pun tl psl keja..'push to talk'??hmm..susah...susah..nak tak nak..have 2 do..dengan sora yang ala² seksi gituu..hehe..(lawakzz)..in the morning,sora maintainnnn...bila dah petang, lalu 'malei' asa sora(tina's qoute)..makin 'seksi' jak asa..hahaha!!!balit umah, mlm ya b4 tdo mek mkn lah ubat flu n ubat batok and once again..hopefully xda pa² lahh nak..mudahan the next day ya mek dah makin ok..Jeng3xx...pagi tadik, bila mek bgn dengan harapan sora mek ok..coz flu n demam pun dah xda juakk..(ok ler tue..)tapi..hahh!!!ambik engkau!!sora mek makin xda..terok gik dari b4 ya..aduh!!start gik bengang nyawa mek tok ehh..gik pikir cmney nak molah call gik tok ehh..hmm..p turun juak mek ke opis tek..ngegeh ke dirik jak.hehehe..last² ambik sickleave jak lah jadi nya..coz nak jadi 'backend' pun bukan nya ada keja juak nak polah..alahaiii......

ermm..tyme tok..tgh dok dpn pc..ada kira ok lah kit sora mek tok..lepas g klinik pagi tek ambik ubat nya..harap makin ok lah..rindu indah tek nak molah 'call'.hehehe..k lah,i nak blah lok..daadaa..

Friday, December 12, 2008

HoLa..

Hola everyone..lamak dah mek sik update blog mek tok owhh??hehe..bukan apa,xda apa² yang nak dicurahkan idea kat sia..yalah malas nak update apa²..hmm..ari tok last shift keja mlm..kepak nyawa ehh..ne ndak,keja malam direct 5 ari berturut² jak..angol nyawa ehh!!so,esok ari ada off day 2 ari..dpt juak lah ilek² badan dan minda.hehehe..i nak kuar jap lok,alih keta.besa lah,petang2 cmtok mun blt aher mesti alih keta..lak ilang x balit umah mek lak..hehe..*touchwood*

Friday, December 5, 2008

HaRi YanG BoSan!!

Borink ada ehh ari tok..dah 2 ari tok jak asa malas nak molah call..data dah lah banyak,melobo↓3 jak call masuk..sik pandey abis²..biuk dah nyawa mbak kakar jak..kinek tok molah call 300++,mun ndak dolok nak smpei 100 ya pun dah setengah nyawa nak ngabis..hehehe..dalam masa 4 ari tok ajak call mek dah 1,000++..sik pa nama ya??kakar ngan customer asa nak tercabut anak tekak ehh..sabar jak lah..pa bole buat,dah org nyuruh molah call sampei 'tahap gaban' kedak ya...dah nama keja nak..aok ajak lah..janji gaji cukup byr ujung bulan udah lah..

Nek tok,mek xpat nak molah call dolok..mok tauk pahal??system mek wait!!huhu...p sik semua CSR system wait..ada certain nya jak..so merdeka lah nak?!!hehe..save lah juak break tyme mek ya..pat pakei kelak².hehe..tok nak ambik peluang k 'rest' lok..nak nglepa jap ler..bubye!!

Tuesday, December 2, 2008

DeCeMbeR 08'

Year End 2008..juz tinggal beberapa hari jak lagik for the new coming year 2009.apa gik azam baru utk thn 2009??apa gik cabaran dan dugaan yg bakal kita hadapi tahun depan??adakah lebih banyak kenangan manis dari kenangan pahit??apa² pun mek doakan semoga kita semua dlm keadaan sihat sejahtera,murah rezeki,panjang umur dan sentiasa ceria selalu..
Mek tok blm mikir gik apa azam baru utk tahun depan.ne ndak,asal tahun baru datang mala jak madah nak molah azam baru..lelah jak mikir apa azam terbaru..tapi sik juak menjadi²..hehehe..but dlm banyak² azam yg dikumpul² dari tahun² lepas,ada lah cgek duak yg tercapai.huhu..masih ada gik azam mek yg blm tercapai koh..hekzz..anyway,mek nak berperang habis-habisan utk call bulan 12 tok sblm masuk thn baru..mudah-mudahan lepas dari segala dugaan dan cabaran yg berat2..tabah kan hati utk menempuh segala rintangan yang ada..wa sehh...hehe..

SaLeS!!

Hehehe..last friday mek off day 2 ari..smbg ngan leave on sunday coz ada mkn selamat kat umah abang ipar mek d tupong..so,on friday ya dah borink gilak nyawa dok umah..mek g umah member mek dkt area sia juak(burn lagu)..dlm lah tgh kusyuk² mek nak burn lagu tek, dtg lah my siz tok tpon mintak ambik d parkson riverside..dah lah tyme ya tgh ujan lebat gilerr..yalah masa paling mls nak driving koh..atas dasar kesian te nak,hehehe..trn juak lah mek tok tek g ngmabik nya d sia..ingatkan blt terus tek,duhal mbak g parkson the spring sia nga brg..adus!!

My siz tok nya berkenan ngan cgek beg yg d tangga nya d parkson riverside, nya juz mok tauk whether kat parkson the spring ya, ada sales for 'bonuslink' member kah sik..then,mlm ya juak mek org g lah serbu parkson riverside sia..mls nak g the spring..ronda punya ronda, tertemu lah lagik ngan beg yang ada d tangga mek duak d the spring ya..apa lah lgk kamek, mujuk kakak mek ya nyuruh meli beg nak d suka mek ya..aher nya dpt juak mek tek..hehehe...