Thursday, November 27, 2008

MiLeAgE!!

hmm..8last dtg juak mileage keta mek 2 my favourite no"7777".hehehe..masih ada 2223 km gik perlu utk sampei 10000 km.owhh..6/12 my third service for "my green viva"..duit kuar gik ehh..tension!!


Tuesday, November 25, 2008

Quote's FoR ToDay

"aku mencintai seseorg..yang belum pasti mencintai diri aku..yang tidak ku tahu apa sebenarnya status dirinya..yang tidak pernah serius dlm perhubungan..yang tidak dapat didesak dalam membuat sesuatu keputusan..

aku mencintai seseorg..kerana pertama kali ku melihat nya,aku sdh jatuh cinta pada nya..kerana kata² nasihat yg pernah dikatakan padaku..kerana sikap pandai mengambil hatiku,kerana cara yang ada kala nya menyenangkan hati ku..kerana sikap hormat yang ada dalam dirinya..

aku mencintai seseorg..yang ingin ku tahu khabarnya disana..yang selalu ada di dalam ingatanku..yang ku menaruh harapan padanya..yang mengambil berat terhadap dirinya..yang mengambil kira setiap nilai perasaan nya..yang sentiasa binggung dan susah memikirkan diri nya..yang selalu mendoakan kesenangan dan kebahagiaan dirinya..

aku mencintai seseorg..yang akan ku sentiasa ingat setiap kata² yang pernah diucapkan padaku,kata²manis dan pernah menguris perasaan aku..setiap perlakuan dan tingkah lakunya yang juga menguris hati aku..dan org yang ku cintai itu..tidak pernah sekalipun niat ingin melukakan hati dan perasaan nya,malah sentiasa ingin menjaga dan mengambil berat akan dirinya di dalam duka dan senang..

cuma yang ku pinta adalah sedikit ruang dan penghargaan utk diriku..untuk sekali ini sahaja.."

ReTina's WedDinG

hmm..first of all,mek nak ucapkan tahniah kepada pengantin baru "Retina & Firdaus" yg telah pun melangsungkan perkahwinan pd 22.11.08.semoga bahagia & berkekalan ke akhir hayat..mudahan dapat anak banyak2 n cucu banyak2.hehe..so, dbah tok ada a few pic "pn retina" yang sempat di ambik lah on that day..juz enjoy!!










Wednesday, November 19, 2008

WeDdiNg GiFt

Dari pagi tadik system mek orang 'hang'..so??yahuuuu........hehehe...jadi aktiviti saya pd pagi ini ialah membungkus hadiah..haha...pagi tdk mek n my geng membungkus hadiah 'perkahwinan' for our teammate cmcc.huhu...pandey blur indah gikk nak mesen kedak ne kotak ya,maksud mek tyme nak balut hadiah ya.haha..lawak da jak..ujung2 dtg lah 'saviour' cmcc mek org 'mr peter kuek'..nya lah yang mengeluarkan idea nak membalut ya tek.pa jak lah..

Balut punya balut..dah pun siap.pasya,ngagak kak sue gik nak molah card nya tek.card ya pun very 'cute' juaklah upa nya.so,bila dah siap semua nya ya tek..it'z tyme utk polah nya mpun ribbon gik.hehe..mek n my fwen tok pergi lah ke wisma hopoh sia,agak keday 'Raymond Store'.B4 tok pun memang slalu juak lah g ngias brg di sia..mek suka nganta brg k hias ke sia n rite now prefer sia mun nak berias² brg pa indah lahh..nak nyuruh mek suka n suk gilak coz nya mpun hiasan very canteek sekali...so sweeeettt!!!!!!!hehe...and then diz is the result for retina's wedding gift.check it out..


*Kad Jemputan Perkahwinan 'Retina & Firdaus'*




*Wedding Gift Card Dari Warga Cmcc*




*Wedding Gift For Retina & Firdaus*


(suka nangga bunga ya,kacak ehh..)

Tuesday, November 18, 2008

GeWd MoOrNinG!!

hola 2 all..gewd morning.ermm..harap 2day xda pa2 mslah agik lah ngan kamek.hehe..mek bangun pg tadik b4 nak turun g keja,sempat mek ngambik pic perfume yang menjadi 'kegilaan' kwn mek ya.hehehe..x hal lah,juz merik nya nga gambar jak jadi lah nak??hehe..kita enjoyy!!!

**AVON-FIRE ME UP**

Monday, November 17, 2008

RumaH iDaMaNkU

Mun lah kamek tok nang banyak duit..banyak harta..jutawan..akan ku bina rumah seperti ini..tok lah rumah idamanku..alangkah indah nya mun impian tok bena2 jadi kenyataan...layan..zazz...














aaarrgghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!!!!!!!!!!!!!!!!!!

hari tok paling soi bg aku..i lost my watch n my money!!!hmm..gney kah pandey tertinggal lam toilet indah gikk...angol nyawa ehh..psl duit ya x lah kisah gilak,but my watch ya yang di sayang coz dah lamak makei,dah biasa bah..jam ya sik lah mahal ne,murah jerr..ahh!!sayang ehh..
hmm...dahlah dari mlm tadik sakit perut sampei termuntah2 n pening palak..sampei nek tok gik berasa..macam² na juak ehh..soi na ari tok koh..harus mandik bunga jak pastok..hekzz..

Saturday, November 15, 2008

YeaHH!!!!!!!!!!SySteM WaiT!!!!!!!!!!!!!!!!!!

hahahahahaha................bez ehh..semua bala2 mek org d opis yg shift mlm ctok merdeka!!!do u knoe y??system mek org 'hang'..hehehe...yalah saat2 yang selalu di tunggu mek org d opis tok.ahernya,ada juak terjadi gik kedak ya..bez na juak ehh..nampak nya sampei balit lah system mek org tok jaik..bagus lah..mudahan 2-3 ari system x bagus(lamak juak owhh..)hehehe...

Friday, November 14, 2008

BaCk 2 OfiZz..

huaarrgghhh!!!!!!!!!!borink ehh..dah balit keja gik toxx..call pun quite banyak juak,kering juak tekak kakar..mala jak g toilet minum aek banyak gilak.hehehe...asa gik berlalak cuti ehh..selama 3 ari mek cuti nang diam d umah jak lah..xda g cney2 juak..lgpun,x tauk nak g cney..bagus mek dok umah jak lyn tv n tdo..zazz..ermm..esok last day my shift mlm,pas ya off day gik n next monday start shift pagi.huhu!!but yang x bez nya, the following week mek keja shift mlm gikk..owhh...borink ehh!!!!!!!!!!tak suke..tak suke..tak suke..

Monday, November 10, 2008

TyMe FoR rEst

ermm...lupak mek nak madah tekk,2day is my last day for nite shift..and 2morrow mek akan bercuti.hehehe...tp x lah lamak ne bercuti,dlm 3 ari jerr...8least pa juak rest tekk nak dari berjwb call..rilek kan minda2 yang sedang kusut nie lah katakan..hehehe..but then,mek ada gik cuti on the 22nd-24th of november..ya memang cuti special lah..hehe..cuti apa owhh??hmm...

actuallty, ada majlis tyme ya..majlis apa??kenduri kawen lerr...huhu..p bukan kamek ahh yang kawen,blm tiba masa nya gik mek nak kawen..takut owhh..hehehe..my fwen yang kawen sbnrnya..eksen jak madah ngan org,mek cuti on that day coz ada majlis..org nanyak, cuti kawen kah??aok ajak lah..hehehe...

Sakit Tengkok ehh!!!

hisshhh!!!x suka na bekerja kedak tok ehh..pagi tadik bangun,tiba2 jak asa sakit tengkok mek..'salah bantal' kata org..adus!!dah asa kedak robot jak mek tok xpat nak berpusing blakang..nak tunduk pun susah juak..parfaour mia amor!!!

Sunday, November 9, 2008

Tak Suke..tak suke..tak suke..

Hari tok dah start gik shift malam..actually,mek tok x brapa suka gilak keja shift malam,especially mun kenak ari minggu.hish!!org lain nyaman2 ilek d umah..kamek tepaksa ngato 'pitching' k kakar ngan customer for 10 hours..dah terlepas nak nga cita fav mek tok ehh...oh tidaakkk!!!!!!!!!!!

Then,yang paling menambahkan sik 'syok' nya keja on sunday is kuar lah 'campaign delq with new TOS date'..melobo2 lah campaign ya pastok.dah lah nyawa lemah nak kakar ngan customer(pay-el pelik2 jak).hmm...sabar jak lah gue..

Opis tang sunyi jak ari tok, memang slalunya keja on sunday x byk gilak org yg keja..tp hari tok ada lah juak member2 yg gila2 kit ngan berkeja..riuh juak asa ckit nak,kenak gik ngan customer nak pelik2 lalu lah jadi sebutan ajak.hehehe...hmm..dah lapar asa pewut tok weyss..nak g makan lox lahh..huhu!!!

*SuaSaNa OpiS YanG MuraM*


Saturday, November 8, 2008

**My SweEteSt NiEce**

Tok lah anak2 buah kesayangan mek semua..bila time tension2 or ada masalah..balit umah nga muka dak nya pun pandey sejuk ati.ne ndak nga karenah dak nya molah nyaman asa palak..hehe..*pastok angah paste pic kitak org semua sia k*
hekzz...

*my DearEst AsyFa AwFiaH*


*DaYanGku AsyFA AwFiaH* ---@ 3 tahun lebih umo nya..yang bez nya nak,my besdayz n asyfa tok sama tarikh 30th August.hehe..tyme my kazen wife(kira kakak ipar lah) beranak kan nya tok,ya lah the biggest besdayz prezen i ever had..3 ari mek x cukup tdo neman kazen mek ya(kira abang mek lah), ber ato brg2 k dak nya pa semua.biasalah, gabra tek nak first experience jadi 'bapak'.hehe..kamek org apa gik,nang kelam kambut lah tyme yaa..hmm...jgn x mrasa jadi parentzz bah..huhu..dolok tyme kak mis(wife kazen)pregnant,mek org sefamily semua mikir kak mis ya pregnant anak laki..confident lalu tyme yaa..x sabar lah nak dpt anak buah laki tekk,n dak 'mummy2' mek org pa gik x sabar nak dpt cucu laki katakan..hah!!skali kuar, ambik engkau!!a cute little gerl..hehehe..both pic kat atas ya tyme umo nya 1 thn lebih..asyfa tok nang mancal kata org,sik mok dgr kata..bukan ya jak,asyfa tok ada jenis nak kedekut ckit,xmok nak share brg ngan adik nya..xpat nga adik nya diberik brg ckit mesti nya mok juak..mun nya xpat lalu lah meradang n nangis..*congekk*..yang bez nya,nya sik boleh jauh dari bantal bucuk nya n nya mpun *bearbear* bucuk(berik ngan oga jak..buang lam tong sampah,sak keta teng ambik 'bearbear' asyfa jak.hehe..)hmm..olah pun kedak miak laki dah,ne ndak time kak mis pregnant mek org mikir nya laki,tup..tup..perangei nya yang kedak miak laki..bisa palak ehh!!jgn nya tersesat jak udah lah..hehe.*touchwood*..PEACE!!


*my LurVely Alya AwaDah*


*DaYanGku AlYa AwaDaH* ---@ 1 tahun 5 bln umo alya @ yaya(bak kata kakaknya,Asyfa). Lahir pd 5th june 2007(5.6.7),lazt year.unik nya juak tarikh nya ya..nasib bait kak mis ya sempat melahirkan yaya pd tarikh unik ya..mun x terlepas lah peluang..(nak meli nombor magnum tek nak)hehe..alya tok x kedak asyfa,rupa nya yang sungguh 'tembam' itu..muka nya ya bulat..cuma cgek jak,mata nya yang bundar kedak kakak nya ya juak..alya tok pendiam kit..sik brapa mancal gilak..x tauk lah mun dah besar ckit kelak,mok2 berumbak nya 2 beradik ya kali..cgek gik bad habit si alya tox,nya suka nak 'merebah' dirik nya mpun mun manas kah pa..dah palak terantok tauk pun nya nangis..lawakxx lerr..yang bez nya kat si alya tok, nya mesti sentiasa senyum or tetak mun nga org ..(murah ngan senyuman alya tok)..xpat mek nak imagine gney ndak rupa nya dah besar lak kah??hmm...

*my Cutez MaiZuRA ElyA*


*MaiZuRA ElyA* ---@ umo baruk jak nak masuk 2 bulan..2nd name pun tang sama jak ngan nama si Alya ya cuma huruf depan jak lain..actually,Elya tok adopted dari family yang susah lah..my siz(nen nama nya) adopt nya dari org kmpg yg dikenal juak lah dlm bulan posa ya tekk..ok lah ya,kita nolong org yang sik berkemampuan bah..besar pahala ya bah..bukan setegal ya lah actually,dah kakak mek tok berkeras nak ada anak kecik gikk bah,ingatkan my siz tok tek nak adopt anak buah laki kah..cek2 ompuan juak aher nya...hmm...mek ada main peranan juak sia aihh...jadi saksi angkat sumpah jer..hehehe..nek tok rupa nya soooo comel...mlm tok mek nak pg umah kakak mek area bdc sia,nak g tengok baby elya tok gik lah.. :)

HaRi yanG BoRink!!!

first of all,mek nak story pasal keja mek tok lahh..keja yang cukup memeningkan kepala otak(customer+management)..

hmm..rite now lam opiz.dok depan pc waiting 4 calls n of coz fill in my blogzz lerr..hehe..bak kata pepatah,"menyelam sambil minum air".huhu..today,x banyak gilak call ada lah free ckit asa nya.dah lah working hours yang sungguh panjang..borink nyee..tp bez juak lah xda banyak gilak call,x kepak mulut nak berkakar ngan customer.mun kenak ngan customer yg ok yaa bez lah asa nya..but mun kenak ngan customer yang kurengss ya..TUHAN jak tauk gney asa hati!!!huh??!!x sabar asa nunggu nak balit keja mlm lak..mlm??OMG!!

Keja pagi n pulang mlm lak.bayangkan,panjang sik waktu keja nya bunyi kedak yaa??haa...dah nak setahun mek keja ctok yaa..yalah rutin harian mek,my task handle the customer..dak kazen2,kakak n few of my fwens semua nya keja yang bagus2..bukan maksud mek mdh apa yg di keja mek nek tok tek x bgs,juz that tok bukan permanent job kamek bah.mun d ikutkan hati, my current job tok bukan lah bidang kamek sebenarnya n x brapa berkenan gilak ngan keja tok,but wut 2 do blm dpt temu keja yang sesuai dolok masa tokxx..no choice!!8list ada lah juak k blanja ujung bulan nak??hehehe..juz apa yang mek mintak n doakan semoga mek dapat yang bagus(permanent job)n dapat menjamin masa depan!!hope i'll get the better job soon..:)

First Tyme

Hola 2 everyone!!!this iz my first tyme mek create blog dik mpun.lamak2 tok juz view n baca2 my fwens pun blog..reading pasal story dak nya..bez n fun lahh..hehe..so now,mek dah create blog mek mpun n wondering apa yg mek nak cita kat sia.hmm..so, how i'm gonna begin my story haa..??