Monday, December 29, 2008

ElePhaNt BisTro CaFe

Tukar selera...asa nak makan western lah pulak...so,decide pegi ke elephant bistro cafe area padungan sia..sorry,pic x brapa clear gilak.hmm...



*Potato Salad*



*Chessy Beaf Steak & Fish n chips*



*Peppermint tea & Caramel banana milkshakes*

Wednesday, December 24, 2008

TeNsiOn!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Mek tok dah asa nak manas tahap dewa dah ehh..sampei nek tok blm payday gik mek org..sik sak lubang perut gia ehh!!tok lah nak nyuruh aku ngrepak spnjg mlm tok ehh...sik suka nak juak kohh...x consider ngan org nak makei duit kah pa..:(

Saturday, December 20, 2008

SecRet ReCiPe

Huahuahua..ari tok nang xda data,so xda molah call...jadi mek org g jalan² cari mkn lah..dah borink gilak dok opis xda molah apa²..jadi me,marcella n cherlene g secret recipe tadik..


*Marcella*




D' SpRinGs

Elop!!!wah...bez na juak ari tok ehh..ari tok mek keja kul 10.00 pagi tek..balit kul 7.30 mlm lak..panjang jak asa masa nya nak owhh??hmm...p x hal lah, as long as xda call..so free ckit lah.hehehe..tyme tok lah mata start asa ngantok,nak tdo..owhh..pening kepala ku sudah..

Anyway,tyme mek sick leave 2 ari ya tek..mek sempat lah g D'spring sia.hehehe..saja jak nak jalan² bah..borink tek nak n kedong dah d berik sick leave juak.pa gik..raon lerr...lgpun ada brg nak d survey juak sia,di suruh org g survey jeans levis..aok ajak lah..so, dlm masa mek berjalan² ya,sempat² lah berambik dak gambar indah di sia..semangat nak X'mas bahh..hehehe...




*Tyme Makan Kat The Chicken Rice Shop D'Spring*

Dah puas berjalan² tek..asa lapar lah pulak..so, singgah lah sebentar kat 'The chicken rice shop'..mala jak nangga iklan lam tv jadi ingin nak ncerik juak tek nakk..hehehe...so, tok lah d makan mek org tek yang harganya semua *rm55.55*

*Honey BBQ chicken rice*

*Fried Wantan*



*Chicken dumpling soup*



*Curry chicken rice*




*Roasted chicken rice*


*Total bill*

Tuesday, December 16, 2008

SicK LeAvE!!

yahuu...mek sick leave for 2 dayz..hehehe..bes juak lah.pat ilek² kat umah..p borink juak,coz dah tauk ari tok mek duty p sick leave..n xda molah pa² juak d umah.hmmm...tauk pahal mek sick leave??demam??xda pun..saja jak.suka²..hehehe...xdalah..mek tok kenak demam panas ari ahad ya tek,nang merepuk terok d umah jak..but mlm ya still juak kuar ngan kwn mek..degil hoh??ahakzz..tyme ya mek dah x tentu nyawa..mbak gik flu yang teramat sangat..dah lah palak pening..berat jak asa..adus!!tension nyawa ehh..hopefully the next day mek bgn pagi ya x brapa terok gilak demam mek coz mek keja that morning..yalah binggung nyawa!!

8last, trn juak mek keja pagi isnin ya ngembak nyawa sempe..ada briefing jap dari mek org pun tl psl keja..'push to talk'??hmm..susah...susah..nak tak nak..have 2 do..dengan sora yang ala² seksi gituu..hehe..(lawakzz)..in the morning,sora maintainnnn...bila dah petang, lalu 'malei' asa sora(tina's qoute)..makin 'seksi' jak asa..hahaha!!!balit umah, mlm ya b4 tdo mek mkn lah ubat flu n ubat batok and once again..hopefully xda pa² lahh nak..mudahan the next day ya mek dah makin ok..Jeng3xx...pagi tadik, bila mek bgn dengan harapan sora mek ok..coz flu n demam pun dah xda juakk..(ok ler tue..)tapi..hahh!!!ambik engkau!!sora mek makin xda..terok gik dari b4 ya..aduh!!start gik bengang nyawa mek tok ehh..gik pikir cmney nak molah call gik tok ehh..hmm..p turun juak mek ke opis tek..ngegeh ke dirik jak.hehehe..last² ambik sickleave jak lah jadi nya..coz nak jadi 'backend' pun bukan nya ada keja juak nak polah..alahaiii......

ermm..tyme tok..tgh dok dpn pc..ada kira ok lah kit sora mek tok..lepas g klinik pagi tek ambik ubat nya..harap makin ok lah..rindu indah tek nak molah 'call'.hehehe..k lah,i nak blah lok..daadaa..

Friday, December 12, 2008

HoLa..

Hola everyone..lamak dah mek sik update blog mek tok owhh??hehe..bukan apa,xda apa² yang nak dicurahkan idea kat sia..yalah malas nak update apa²..hmm..ari tok last shift keja mlm..kepak nyawa ehh..ne ndak,keja malam direct 5 ari berturut² jak..angol nyawa ehh!!so,esok ari ada off day 2 ari..dpt juak lah ilek² badan dan minda.hehehe..i nak kuar jap lok,alih keta.besa lah,petang2 cmtok mun blt aher mesti alih keta..lak ilang x balit umah mek lak..hehe..*touchwood*

Friday, December 5, 2008

HaRi YanG BoSan!!

Borink ada ehh ari tok..dah 2 ari tok jak asa malas nak molah call..data dah lah banyak,melobo↓3 jak call masuk..sik pandey abis²..biuk dah nyawa mbak kakar jak..kinek tok molah call 300++,mun ndak dolok nak smpei 100 ya pun dah setengah nyawa nak ngabis..hehehe..dalam masa 4 ari tok ajak call mek dah 1,000++..sik pa nama ya??kakar ngan customer asa nak tercabut anak tekak ehh..sabar jak lah..pa bole buat,dah org nyuruh molah call sampei 'tahap gaban' kedak ya...dah nama keja nak..aok ajak lah..janji gaji cukup byr ujung bulan udah lah..

Nek tok,mek xpat nak molah call dolok..mok tauk pahal??system mek wait!!huhu...p sik semua CSR system wait..ada certain nya jak..so merdeka lah nak?!!hehe..save lah juak break tyme mek ya..pat pakei kelak².hehe..tok nak ambik peluang k 'rest' lok..nak nglepa jap ler..bubye!!

Tuesday, December 2, 2008

DeCeMbeR 08'

Year End 2008..juz tinggal beberapa hari jak lagik for the new coming year 2009.apa gik azam baru utk thn 2009??apa gik cabaran dan dugaan yg bakal kita hadapi tahun depan??adakah lebih banyak kenangan manis dari kenangan pahit??apa² pun mek doakan semoga kita semua dlm keadaan sihat sejahtera,murah rezeki,panjang umur dan sentiasa ceria selalu..
Mek tok blm mikir gik apa azam baru utk tahun depan.ne ndak,asal tahun baru datang mala jak madah nak molah azam baru..lelah jak mikir apa azam terbaru..tapi sik juak menjadi²..hehehe..but dlm banyak² azam yg dikumpul² dari tahun² lepas,ada lah cgek duak yg tercapai.huhu..masih ada gik azam mek yg blm tercapai koh..hekzz..anyway,mek nak berperang habis-habisan utk call bulan 12 tok sblm masuk thn baru..mudah-mudahan lepas dari segala dugaan dan cabaran yg berat2..tabah kan hati utk menempuh segala rintangan yang ada..wa sehh...hehe..

SaLeS!!

Hehehe..last friday mek off day 2 ari..smbg ngan leave on sunday coz ada mkn selamat kat umah abang ipar mek d tupong..so,on friday ya dah borink gilak nyawa dok umah..mek g umah member mek dkt area sia juak(burn lagu)..dlm lah tgh kusyuk² mek nak burn lagu tek, dtg lah my siz tok tpon mintak ambik d parkson riverside..dah lah tyme ya tgh ujan lebat gilerr..yalah masa paling mls nak driving koh..atas dasar kesian te nak,hehehe..trn juak lah mek tok tek g ngmabik nya d sia..ingatkan blt terus tek,duhal mbak g parkson the spring sia nga brg..adus!!

My siz tok nya berkenan ngan cgek beg yg d tangga nya d parkson riverside, nya juz mok tauk whether kat parkson the spring ya, ada sales for 'bonuslink' member kah sik..then,mlm ya juak mek org g lah serbu parkson riverside sia..mls nak g the spring..ronda punya ronda, tertemu lah lagik ngan beg yang ada d tangga mek duak d the spring ya..apa lah lgk kamek, mujuk kakak mek ya nyuruh meli beg nak d suka mek ya..aher nya dpt juak mek tek..hehehe...


Thursday, November 27, 2008

MiLeAgE!!

hmm..8last dtg juak mileage keta mek 2 my favourite no"7777".hehehe..masih ada 2223 km gik perlu utk sampei 10000 km.owhh..6/12 my third service for "my green viva"..duit kuar gik ehh..tension!!


Tuesday, November 25, 2008

Quote's FoR ToDay

"aku mencintai seseorg..yang belum pasti mencintai diri aku..yang tidak ku tahu apa sebenarnya status dirinya..yang tidak pernah serius dlm perhubungan..yang tidak dapat didesak dalam membuat sesuatu keputusan..

aku mencintai seseorg..kerana pertama kali ku melihat nya,aku sdh jatuh cinta pada nya..kerana kata² nasihat yg pernah dikatakan padaku..kerana sikap pandai mengambil hatiku,kerana cara yang ada kala nya menyenangkan hati ku..kerana sikap hormat yang ada dalam dirinya..

aku mencintai seseorg..yang ingin ku tahu khabarnya disana..yang selalu ada di dalam ingatanku..yang ku menaruh harapan padanya..yang mengambil berat terhadap dirinya..yang mengambil kira setiap nilai perasaan nya..yang sentiasa binggung dan susah memikirkan diri nya..yang selalu mendoakan kesenangan dan kebahagiaan dirinya..

aku mencintai seseorg..yang akan ku sentiasa ingat setiap kata² yang pernah diucapkan padaku,kata²manis dan pernah menguris perasaan aku..setiap perlakuan dan tingkah lakunya yang juga menguris hati aku..dan org yang ku cintai itu..tidak pernah sekalipun niat ingin melukakan hati dan perasaan nya,malah sentiasa ingin menjaga dan mengambil berat akan dirinya di dalam duka dan senang..

cuma yang ku pinta adalah sedikit ruang dan penghargaan utk diriku..untuk sekali ini sahaja.."

ReTina's WedDinG

hmm..first of all,mek nak ucapkan tahniah kepada pengantin baru "Retina & Firdaus" yg telah pun melangsungkan perkahwinan pd 22.11.08.semoga bahagia & berkekalan ke akhir hayat..mudahan dapat anak banyak2 n cucu banyak2.hehe..so, dbah tok ada a few pic "pn retina" yang sempat di ambik lah on that day..juz enjoy!!










Wednesday, November 19, 2008

WeDdiNg GiFt

Dari pagi tadik system mek orang 'hang'..so??yahuuuu........hehehe...jadi aktiviti saya pd pagi ini ialah membungkus hadiah..haha...pagi tdk mek n my geng membungkus hadiah 'perkahwinan' for our teammate cmcc.huhu...pandey blur indah gikk nak mesen kedak ne kotak ya,maksud mek tyme nak balut hadiah ya.haha..lawak da jak..ujung2 dtg lah 'saviour' cmcc mek org 'mr peter kuek'..nya lah yang mengeluarkan idea nak membalut ya tek.pa jak lah..

Balut punya balut..dah pun siap.pasya,ngagak kak sue gik nak molah card nya tek.card ya pun very 'cute' juaklah upa nya.so,bila dah siap semua nya ya tek..it'z tyme utk polah nya mpun ribbon gik.hehe..mek n my fwen tok pergi lah ke wisma hopoh sia,agak keday 'Raymond Store'.B4 tok pun memang slalu juak lah g ngias brg di sia..mek suka nganta brg k hias ke sia n rite now prefer sia mun nak berias² brg pa indah lahh..nak nyuruh mek suka n suk gilak coz nya mpun hiasan very canteek sekali...so sweeeettt!!!!!!!hehe...and then diz is the result for retina's wedding gift.check it out..


*Kad Jemputan Perkahwinan 'Retina & Firdaus'*




*Wedding Gift Card Dari Warga Cmcc*




*Wedding Gift For Retina & Firdaus*


(suka nangga bunga ya,kacak ehh..)

Tuesday, November 18, 2008

GeWd MoOrNinG!!

hola 2 all..gewd morning.ermm..harap 2day xda pa2 mslah agik lah ngan kamek.hehe..mek bangun pg tadik b4 nak turun g keja,sempat mek ngambik pic perfume yang menjadi 'kegilaan' kwn mek ya.hehehe..x hal lah,juz merik nya nga gambar jak jadi lah nak??hehe..kita enjoyy!!!

**AVON-FIRE ME UP**

Monday, November 17, 2008

RumaH iDaMaNkU

Mun lah kamek tok nang banyak duit..banyak harta..jutawan..akan ku bina rumah seperti ini..tok lah rumah idamanku..alangkah indah nya mun impian tok bena2 jadi kenyataan...layan..zazz...














aaarrgghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!!!!!!!!!!!!!!!!!!

hari tok paling soi bg aku..i lost my watch n my money!!!hmm..gney kah pandey tertinggal lam toilet indah gikk...angol nyawa ehh..psl duit ya x lah kisah gilak,but my watch ya yang di sayang coz dah lamak makei,dah biasa bah..jam ya sik lah mahal ne,murah jerr..ahh!!sayang ehh..
hmm...dahlah dari mlm tadik sakit perut sampei termuntah2 n pening palak..sampei nek tok gik berasa..macam² na juak ehh..soi na ari tok koh..harus mandik bunga jak pastok..hekzz..

Saturday, November 15, 2008

YeaHH!!!!!!!!!!SySteM WaiT!!!!!!!!!!!!!!!!!!

hahahahahaha................bez ehh..semua bala2 mek org d opis yg shift mlm ctok merdeka!!!do u knoe y??system mek org 'hang'..hehehe...yalah saat2 yang selalu di tunggu mek org d opis tok.ahernya,ada juak terjadi gik kedak ya..bez na juak ehh..nampak nya sampei balit lah system mek org tok jaik..bagus lah..mudahan 2-3 ari system x bagus(lamak juak owhh..)hehehe...

Friday, November 14, 2008

BaCk 2 OfiZz..

huaarrgghhh!!!!!!!!!!borink ehh..dah balit keja gik toxx..call pun quite banyak juak,kering juak tekak kakar..mala jak g toilet minum aek banyak gilak.hehehe...asa gik berlalak cuti ehh..selama 3 ari mek cuti nang diam d umah jak lah..xda g cney2 juak..lgpun,x tauk nak g cney..bagus mek dok umah jak lyn tv n tdo..zazz..ermm..esok last day my shift mlm,pas ya off day gik n next monday start shift pagi.huhu!!but yang x bez nya, the following week mek keja shift mlm gikk..owhh...borink ehh!!!!!!!!!!tak suke..tak suke..tak suke..

Monday, November 10, 2008

TyMe FoR rEst

ermm...lupak mek nak madah tekk,2day is my last day for nite shift..and 2morrow mek akan bercuti.hehehe...tp x lah lamak ne bercuti,dlm 3 ari jerr...8least pa juak rest tekk nak dari berjwb call..rilek kan minda2 yang sedang kusut nie lah katakan..hehehe..but then,mek ada gik cuti on the 22nd-24th of november..ya memang cuti special lah..hehe..cuti apa owhh??hmm...

actuallty, ada majlis tyme ya..majlis apa??kenduri kawen lerr...huhu..p bukan kamek ahh yang kawen,blm tiba masa nya gik mek nak kawen..takut owhh..hehehe..my fwen yang kawen sbnrnya..eksen jak madah ngan org,mek cuti on that day coz ada majlis..org nanyak, cuti kawen kah??aok ajak lah..hehehe...

Sakit Tengkok ehh!!!

hisshhh!!!x suka na bekerja kedak tok ehh..pagi tadik bangun,tiba2 jak asa sakit tengkok mek..'salah bantal' kata org..adus!!dah asa kedak robot jak mek tok xpat nak berpusing blakang..nak tunduk pun susah juak..parfaour mia amor!!!

Sunday, November 9, 2008

Tak Suke..tak suke..tak suke..

Hari tok dah start gik shift malam..actually,mek tok x brapa suka gilak keja shift malam,especially mun kenak ari minggu.hish!!org lain nyaman2 ilek d umah..kamek tepaksa ngato 'pitching' k kakar ngan customer for 10 hours..dah terlepas nak nga cita fav mek tok ehh...oh tidaakkk!!!!!!!!!!!

Then,yang paling menambahkan sik 'syok' nya keja on sunday is kuar lah 'campaign delq with new TOS date'..melobo2 lah campaign ya pastok.dah lah nyawa lemah nak kakar ngan customer(pay-el pelik2 jak).hmm...sabar jak lah gue..

Opis tang sunyi jak ari tok, memang slalunya keja on sunday x byk gilak org yg keja..tp hari tok ada lah juak member2 yg gila2 kit ngan berkeja..riuh juak asa ckit nak,kenak gik ngan customer nak pelik2 lalu lah jadi sebutan ajak.hehehe...hmm..dah lapar asa pewut tok weyss..nak g makan lox lahh..huhu!!!

*SuaSaNa OpiS YanG MuraM*


Saturday, November 8, 2008

**My SweEteSt NiEce**

Tok lah anak2 buah kesayangan mek semua..bila time tension2 or ada masalah..balit umah nga muka dak nya pun pandey sejuk ati.ne ndak nga karenah dak nya molah nyaman asa palak..hehe..*pastok angah paste pic kitak org semua sia k*
hekzz...

*my DearEst AsyFa AwFiaH*


*DaYanGku AsyFA AwFiaH* ---@ 3 tahun lebih umo nya..yang bez nya nak,my besdayz n asyfa tok sama tarikh 30th August.hehe..tyme my kazen wife(kira kakak ipar lah) beranak kan nya tok,ya lah the biggest besdayz prezen i ever had..3 ari mek x cukup tdo neman kazen mek ya(kira abang mek lah), ber ato brg2 k dak nya pa semua.biasalah, gabra tek nak first experience jadi 'bapak'.hehe..kamek org apa gik,nang kelam kambut lah tyme yaa..hmm...jgn x mrasa jadi parentzz bah..huhu..dolok tyme kak mis(wife kazen)pregnant,mek org sefamily semua mikir kak mis ya pregnant anak laki..confident lalu tyme yaa..x sabar lah nak dpt anak buah laki tekk,n dak 'mummy2' mek org pa gik x sabar nak dpt cucu laki katakan..hah!!skali kuar, ambik engkau!!a cute little gerl..hehehe..both pic kat atas ya tyme umo nya 1 thn lebih..asyfa tok nang mancal kata org,sik mok dgr kata..bukan ya jak,asyfa tok ada jenis nak kedekut ckit,xmok nak share brg ngan adik nya..xpat nga adik nya diberik brg ckit mesti nya mok juak..mun nya xpat lalu lah meradang n nangis..*congekk*..yang bez nya,nya sik boleh jauh dari bantal bucuk nya n nya mpun *bearbear* bucuk(berik ngan oga jak..buang lam tong sampah,sak keta teng ambik 'bearbear' asyfa jak.hehe..)hmm..olah pun kedak miak laki dah,ne ndak time kak mis pregnant mek org mikir nya laki,tup..tup..perangei nya yang kedak miak laki..bisa palak ehh!!jgn nya tersesat jak udah lah..hehe.*touchwood*..PEACE!!


*my LurVely Alya AwaDah*


*DaYanGku AlYa AwaDaH* ---@ 1 tahun 5 bln umo alya @ yaya(bak kata kakaknya,Asyfa). Lahir pd 5th june 2007(5.6.7),lazt year.unik nya juak tarikh nya ya..nasib bait kak mis ya sempat melahirkan yaya pd tarikh unik ya..mun x terlepas lah peluang..(nak meli nombor magnum tek nak)hehe..alya tok x kedak asyfa,rupa nya yang sungguh 'tembam' itu..muka nya ya bulat..cuma cgek jak,mata nya yang bundar kedak kakak nya ya juak..alya tok pendiam kit..sik brapa mancal gilak..x tauk lah mun dah besar ckit kelak,mok2 berumbak nya 2 beradik ya kali..cgek gik bad habit si alya tox,nya suka nak 'merebah' dirik nya mpun mun manas kah pa..dah palak terantok tauk pun nya nangis..lawakxx lerr..yang bez nya kat si alya tok, nya mesti sentiasa senyum or tetak mun nga org ..(murah ngan senyuman alya tok)..xpat mek nak imagine gney ndak rupa nya dah besar lak kah??hmm...

*my Cutez MaiZuRA ElyA*


*MaiZuRA ElyA* ---@ umo baruk jak nak masuk 2 bulan..2nd name pun tang sama jak ngan nama si Alya ya cuma huruf depan jak lain..actually,Elya tok adopted dari family yang susah lah..my siz(nen nama nya) adopt nya dari org kmpg yg dikenal juak lah dlm bulan posa ya tekk..ok lah ya,kita nolong org yang sik berkemampuan bah..besar pahala ya bah..bukan setegal ya lah actually,dah kakak mek tok berkeras nak ada anak kecik gikk bah,ingatkan my siz tok tek nak adopt anak buah laki kah..cek2 ompuan juak aher nya...hmm...mek ada main peranan juak sia aihh...jadi saksi angkat sumpah jer..hehehe..nek tok rupa nya soooo comel...mlm tok mek nak pg umah kakak mek area bdc sia,nak g tengok baby elya tok gik lah.. :)