Friday, February 26, 2010

YEAR 2010!!!!!!!!!!!

hahahhahaha!!!!!!!!baruk online blogging gik ehhh...lmk dah berhenti kohhh...tyme tok tgh stress...ada kah aku kenak JERUMUT???ohhh tidaaakkkkkkkkk!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Thursday, June 18, 2009

JuNe!!!!!!!!!!

Towk dah nak abis bulan June bok nak update blog...nang sekda masa lalu lah nak mukak or update blog tok ehh...pei juak bz owhh...hehehe...

Nak madah bz gilak sik lah juak...p yalah, dah nama sekda internet gik di opis nak..dolok semua pc mek org d opis da install internet but nek tok semua dah kenak blog...juz ada 2 igek pc jak k surfing..ya pun mun xda org yang nak makei...huhuhu!!!!

Tyme tok mgambik break 'TOILET' 10 minit ajak!!!ya pun k meng'update' blog tok..hishh...susah na juak ehh...makin ari makin leceh n 'bencik' nyawa stay d CMCC tok..banyak dah member chow dari ctok...bila gik turn aku nak berambus dari 'neraka jahanam' tok owhh????

Tuesday, May 26, 2009

HaPpY GaWai!!!!!!!

Di tengah hari yang sungguh mulia ini...saya ingin mengucapkan Selamat Hari Gawai kepada semua umat² yang menyambut Hari Gawai..selamat "berpalau"!!!huahuahuahua...

Mek xpat nak bergawai or g ngabang ehh...coz on the 1st and 2nd day of gawai mek keja..huhu..jaik ati...

Friday, May 22, 2009

Haluuu!!!!

Ya ampun!!!lamak gilerrr mek dah sik update my blog eh...sebulan lama nya...yalah..nang sikda masa juak nak update..tambahan juak internet d opis tok dah sikda gik..atas perasaan HASAD DENGKI cdak² yang berkenaan.huahuahuahua....dengan alasan mek orang "mis-used" ngan internet d opis..pa² jak lah..apa yang nak mis-used nya,nak download apa² pun xpat..paling kureng pun mek org baca news jak pa semua..blog tok gik dah jarang update..MENGARUTZZZ!!!!!!

Borink gilerr weys.. "cdak semandin" tok pun dah makin over nek tok..geram sa nyawa ehh...yang sikda berkaitan pun mok jadi issue juak..benggong!!kinek tok system baru yang berharga RM3 JUTA ya tek ari² ada masalah..nama jak RM3 juta..p hampehh!!!bak kata miss fayla kawai, HAMPANG TEHH!!!!!!!!!!!!!!!!!!forget pasal cdak "hampang tehh" ya lok...

Malam tek mek org ada molah farewell dinner di chicken hartz Sarawak Plaza..rami juak lah yang datang...selalu nya mun ada farewell diner kah pa,mesti mek org molah di hotel..p tok nak molah kelainan kit lah..malas nak molah di hotel..ambik paling senang n semua org pat join!!kamek org meraikan Mr.danny a.k.a Tongkang karam and Mami Faris yang dapat keja baru..Hidup Terjamin!!!hmmm....rindok ati nenga dak tok dapat keja baru eh..keluar dah cdak nya dari "neraka jahanam" tok..hehehehe!!!

Of coz asa sedih ya pa semua ada..ne ndak nya, dah lamak bah berkerja sama d CMCC tok..segala suka duka dan pengalaman sepanjang d CMCC tok semua dah dirasa bersama²..dah closed together..suddenly mek org nak terpisah..but terpaksa direlakan juak demi masa depan masing²...juz hope sik akan lost contact..biar kita semua keep in touch..

Tibanya di sini
Bagai terulang lagi
Kisah yang indah
Di antara kita berdua

Sehingga di sini
Tiada berpaling lagi
Kita berteman
Seiring jalan dan sehaluan

Sama sama menjejak mimpi
Sama sama mencari dan menanti
Segalanya direstui cinta sejati
Sama sama gunung didaki
Sama sama turun ke lembah sepi
Suka duka bersama dirasai

Mulanya di sini
Ku kenali dirimu
Sehingga kini..Sehingga ke akhir waktu
Akhirnya di sini
Ku kenali hatimu
Sehingga kini
Kita akan terus berlalu

Sama sama menjejak mimpi
Sama sama mencari dan menanti
Segalanya direstui cinta sejati
Sama sama gunung didaki
Sama sama turun ke lembah sepi
Suka duka bersama dirasai

Di hadapan kita ada jalan
Menuju di kejauhan ada sinar menanti
Di penghujung perjalanan ini
Oh... sambil bernyanyi
Mendendang senandung yang syahdu
Riangnya hati dan indah duniaku

Sama sama menjejak mimpi
Sama sama mencari dan menanti
Segalanya direstui cinta sejati
Sama sama gunung didaki
Sama sama turun ke lembah sepi
Suka duka bersama dirasai

P/S:TO DANNY AND SHIRA..ALL THE BEST TO BOTH OF YOU!!JANGAN LUPAK MEK ORG DI CMCC TOK WEYS..LURVE ALWAYS...

Monday, April 13, 2009

AdA LaGik TagGeD!!!


1. 1st, insert this badge or the pic above to inform u have been awarded. .


p/s:ada juak kenak award aku..terharu nyerr..huhuhu...


2. Make sure you take the pic and said it is... "tagged from Ida Athanazir"


3. You should tell 10 facts or hobbies about yourself ...
*of coz i'm ladies..yang peaceful..balanced and sincere..hehehe..
*this year coming to 26!!makin tua dah ehh..huhu..
*macam miss fayla kita,i like to cook also..but mun ada masa lapang jak lah n if asa rajin.hahaha...(skati molah resepi dik mpun..)
*paling sik suka orang yang hipokrit..mesti asa nak jadi gaban kak ya!!!!!!!!!!!
*suka juak g pantei..but try to avoid pegi pantei waktu malam...alergic gue(nyamuk...adus!!!)

* I am a good listener and a good advisor but when it comes to my own problem, I tend to be LOST!<---(i like this part of me...hehehe)

*i really...really..really..LURVE GREEN

*suka membaca novel..suka melalak(menyanyi..ya pun kat umah jak..hehe)..dancing of coz..dolok jak part time dancer..now,asa sik larat gik dah..hmm...

* I don't like my current job!<---Yeah!!!me too..three..four..untill ten..huahuahua...

*suka nak melepak ngan member2..(depend dengan tempat n sapa gerangan org nya..bole kah camya??)

4. You should choose 5 other bloggers (easier the ones who follow u) and mention their names in your blog

~@ Pn Retina

~@ Mami Faris

~@ cik fidas

~@ mdm nYza

~@ Fieza


5. Don't forget to go to their blog and tell them they have been tagged!!

Sunday, April 5, 2009

BabY AiRyL FaBreGas

That nyte on 02.04.09..plan nak g visiting my fren yang bok pas beranak bln 3 ya tek..dah lamak sebenarnya mek janji nak ngabas nya p oleh kerana nag xda masa n bz ngan keja jak..jadi x sempatlah nak ngagak nya.hmm...

Awal dah mek meli brg k nya tyme nak ngabas nya kelak..takut xda masa nak g meli bahh..yalah..dalam seminggu,sehari jak off..p pas ya keja 7 ari direct..tension palak!!!balit dari keja petang 31.03 ya..mek singgah lah ke Just Babies di satok sia nangga barang apa nak diberik..decide tek nak meli hamper's babyya jak lah ngan nya nak...so, tok adalah hamper's yang dah di beli untuk Mummy Lydia kita ya..

(Diz is the hamper's for baby Airyl Fabregas..hmmm...nak nunggu turn pn retina kita gik bok pat merik hadiah camtok..go go chaiyo tina!!!)


Kira aher juak lah mek org datang ngagak lydia mlm ya...yalah gik nunggu cdak² yang "anton"tok susah juak ehh...hehehe...janji ngan lydia dtg umah nya lam kul 8.00-8.30 mlm..cek² sampei umah nya lam kul 9 lbh camya..plan tek xmok lah aher gilak nak..coz takut juak nak ngagak umah orang yang bok pas beranak tok ehh..ne lah tauk ada pantang larang nya pa indah nak..mun xda pun,mesti paling jaik kita xmok ngaco org yang nak tdo nak..atlast,mek org balit lam kul 10.30 lalu cmya lah..xda lah lamak ne nak..so,lepas pulang dari umah lydia ya,mek nganta my fwens blt dolok and then bok lah kamek yg sampei umah..kepak juak nyawa ehh..tok ada a few pic mintak mek dari tuan empunya badan..hehehe...


(Baby Airyl Fabregas)

(Mummy Lydia and her baby Airyl)

Saturday, April 4, 2009

NgaNtokZzz...

Ya ampunnn!!!TUHAN jak tauk gney asa nahan mata ngantok d opis tok ehh...dah lah borink..opis sunyik xda org gilak..ne ndak nak ngantok mata..mbak kakar ngan customer pun sama juak kedak ya..xda pa² perubahan pun..adus!!bisa palak ehh...

Tol nak nunggu gik abis keja kul 7.30pm punye lah susah...punye lah lamak waktu berjalan..aiyooo...hmmm...well,dah borink gilak n mbak asa malas nak molah call ari tok tek,mek fida n mami faris sempat nyeleapt g pc fair kat taman kereta tek.hehehhe..tulah na keja ehh..mun d tauk oleh TL Sait tek abis cita mek 3 kak ya..kuang3xx...

Jalan² di sia tek nang banyak lah org..coz pc fair ya baruk start marek and abis esok..so,kira mek 3 tek nak survey² barang sblm nak beli nya esok..hehehe..yalah,ne lah tauk pat harga murah gik kah coz meli tyme last day nak.hmm...sik juak lamak di sia lah,angol ngan orang banyak,juz g survey pendrive jak tek..decide nak g meli esok ari lah..mek interested nak meli pendrive yg ada security protection..jadi orang x boleh suka hati bukak kita pun pendrive coz nya ada password...huhuhu...dapat lah simpan yang secret² kat dlm ya..hehehe..

Masih ada 1 jam setengah gik tinggal mok balit..sik tahan asa nya nak nunggu kul 7.30..alahaii..yalah borink keja hujung minggu..asa nak jadi GABAN jak!!!huahuahuahua...